Završeno još jedno "Raspjevano ljeto" u Bijeljini

U bijeljinskom restoranu "Lovac", u organizaciji novinara Zorana Kisića, sinoć se održala još jedna muzička manifestacija, tačnije šesti po redu festival "Raspjevano ljeto" koji je i ovoga puta okupio mnogo pjevača i ljubitelja narodne i folk muzike. 

Zabava 24.06.2022 | 14:55
Završeno još jedno "Raspjevano ljeto" u Bijeljini

Daljina i obaveze mnogih učesnika nisu bili prepreka da se još jednom okupe u Bijeljini i podrže organizaciju Ekstra Starsa da se održi još jedno muzičko druženje, razmjene iskustva, prošire prijateljstva i učvrste ona stara.

Takmičenje je, kao i ranije, bilo u sasvim drugom planu i uvijek je samo po sebi bilo samo povod jednog ovakvog okupljanja. Učesnici, ali i revijalni gosti večeri, zadovoljni su šestim festivalom i samom organizacijom, te ističu da se radi o veoma afirmativnim i lijepim muzičkim okupljanjima koja bi trebalo da se organizuju i mnogo češće.

Pored dobre pjesme, druženja i zabave, učesnici su nagrađeni i simboličnim nagradama, a plekete i zlatne note ovoga puta uručene su pobjednicima festivala Mladenu Doliću i Dijani Dragić za duetsku pjesmu "Brat i sestra", dok je nagradu za najbolju baladu "Dva oka garava" dobila Jovaka Dovatov.

Nagradu za najbolju namjensku pjesmu "Život kafanskog pjevača" osvojio je Mile Zorić, u svijetu estrade poznatiji kao Mile Plavi, a plaketa debitanta bijeljinskog festivala pripala je Saši Popoviću. 

Aurel Reli Bogdan je dobio plaketu zahvalnosti i zlatnu notu ispred organizacije festivala za peti dolazak, odnosno podršku i učešće na muzičkim manifestacijama u Bijeljini.

Plaketu i zlatnu notu osvojio je i Miloš Jovičić za najbolji autorski rad, a zahvalnice i plakete otišle su u ruke i Mirjane Novaković, Gordanke Živanović, te Dejana i Branka Kamenkovića, harmonikaša Dejana Glišića i gitariste Đoje Ilića. Nagrade su primili i revijalni gosti večeri Savo Radović, Srđan Ivković, Stanoje Jelić, Miodrag Sekulić i pomenuti kantautor Branko Kamenković.

Program je, kao i ranije, vodio Sale Janković, dok su se za realizaciju programa pobrinuli Staniša Sekulić, Petar Tešić i Rašo Kovačević.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar