Мало вјероватно да Запад дозволи УКР преговоре са РУС

 Мало је вероватно да ће западне силе дозволити Украјини да се врати за преговарачки сто, изјавио је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров.

Свијет 24.06.2022 | 07:46
Мало вјероватно да Запад дозволи УКР преговоре са РУС

Он је у интервјуу националној телевизији Белорусије рекао да не види могућност да им буде дозвољено да наставе преговоре, пренео је ТАС С.

Лавров је додао да ће са великим задовољством прихватити позив председника Белорусије Александра Лукашенка да се окупе на разговорима на територији Белорусије.

"Не видим никакву могућност да Украјина изнесе било какве предлоге, али ни ми нећемо ништа да предлажемо. Давно смо дали своје предлоге. Сада је лопта на њиховој страни", казао је Лавров.

Он је истакао да је бесмислено преговарати са Украјином у форматима који су успостављени у протеклих осам година.

На питање да ли има смисла нудити нову верзију споразума са Кијевом, неку врсту нових споразума из Минска, у тренутку када се западни партнери понашају како се понашају, Лавров је истакао да би рад у постојећим форматима био бесмислен.

(Тањуг Фото:Тањуг/Архива) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

АДМИНИСТРАТОР БН

24.06.2022 06:07

Засто би Украина преговарала о миру док је окупиран велики дио њене територије, Имамо добар примјер из комсилука Сбија је преговарала па изгубила на неки нацин Косово. Све треба радити до краја кад су у питању званицне дрзавне границе, нико УСА, ЕУ, Русија их не мозе мјењати па ни силом

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

24.06.2022 06:52

Браво за коментар, свака земља је суверена на свом теритоију, и нико нема право као што рекосте: "силом мијењати њене границе". Изгледа да је "Путку" прикипило, па тражи некакве преговоре, ваљда да Украјина поклони свој окупирани териториј тзв. Руској Федерацији.

Name

Ре

24.06.2022 07:04

Сам себе демантујес. Зар границе Србије нису измењене насилно?

Name

Ја,

24.06.2022 11:48

За твоју информацију Косово је Србија...

Name

Кратка памет

24.06.2022 06:08

Сјецам се да је рецено да Русија нема намјеру напасти Украјину, да су то измисљотине и пропаганда Запада. И онда је Руска војска пуцала по Кијеву, изгледа онако туристицки. Потезати за орузјем има за циљ да нас све врате у средњи вијек, зато сто је руска политика јос тамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед

24.06.2022 07:07

Запад, прецизније САД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

24.06.2022 07:09

Кад ће те ви кретени схватити да Русију не можете побиједити.Све ће бити сравњено са земљом.Кад пре схватите мања ће штета бити.Клошари није вам Русија Југославија.Кад би се вама дозволило да побиједите белосвјетским хијенама шта би остало од Русије и Путина.Спремите се за фрезања послије Руске чизме и артиљерије.Шта треба да се Путин брани кад му клошари буду у дневном боравку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

24.06.2022 07:53

Влада Украјине је марионетска коју је Запад поставио и која годинама није поштовала права руског народа у Украјини,напротив за циљ је имала прогон Православља и Руса из Русије.То се није крило.Ту је и Пленковић понудио да то личи на олују којом је протерано сво Српско становниство из Хрватске а имовина им спаљена..С обзиром да су тачне чињенице да су Кијев и Храков,Луганск и Донецк и Крим историјски територија Русије па то Русија и треба да врати.То није окупација него повраћај свога да га не узму они којима не припада а показују непријатељство.Влада Украјине је тијесно сурадјивала са НАТОм и са том владом нема преговора јер је марионетска.Руси треба да изврсе снажан продор према Кијеву и Днејпру а да Харков остане иза опкољен.И да га полако преузимају.Пољацима не дати ни педља Украјине јер се то даје смртном непријатељу.Русија је приморана и ради исправно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Борис

24.06.2022 08:46

Колика колицина глупости написана. Дај додји себи изадји из те љустуре глупости. Сто се тице рата у Украјини ко имало има разума зна да је упитању агресија на суверену земљу. Писес о нецему сто није истина али и да јесте ста би од Србије остало ако размисљас тако о поврату територије и градова некадасним историјским власницима како казес.

Name

А Шта

24.06.2022 12:28

Тек од БИХ !