Malo vjerovatno da Zapad dozvoli UKR pregovore sa RUS

 Malo je verovatno da će zapadne sile dozvoliti Ukrajini da se vrati za pregovarački sto, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Svijet 24.06.2022 | 07:46
Malo vjerovatno da Zapad dozvoli UKR pregovore sa RUS

On je u intervjuu nacionalnoj televiziji Belorusije rekao da ne vidi mogućnost da im bude dozvoljeno da nastave pregovore, preneo je TAS S.

Lavrov je dodao da će sa velikim zadovoljstvom prihvatiti poziv predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka da se okupe na razgovorima na teritoriji Belorusije.

"Ne vidim nikakvu mogućnost da Ukrajina iznese bilo kakve predloge, ali ni mi nećemo ništa da predlažemo. Davno smo dali svoje predloge. Sada je lopta na njihovoj strani", kazao je Lavrov.

On je istakao da je besmisleno pregovarati sa Ukrajinom u formatima koji su uspostavljeni u proteklih osam godina.

Na pitanje da li ima smisla nuditi novu verziju sporazuma sa Kijevom, neku vrstu novih sporazuma iz Minska, u trenutku kada se zapadni partneri ponašaju kako se ponašaju, Lavrov je istakao da bi rad u postojećim formatima bio besmislen.

(Tanjug Foto:Tanjug/Arhiva) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

ADMINISTRATOR BN

24.06.2022 06:07

Zasto bi Ukraina pregovarala o miru dok je okupiran veliki dio njene teritorije, Imamo dobar primjer iz komsiluka Sbija je pregovarala pa izgubila na neki nacin Kosovo. Sve treba raditi do kraja kad su u pitanju zvanicne drzavne granice, niko USA, EU, Rusija ih ne moze mjenjati pa ni silom

ODGOVORITE
Name

RE

24.06.2022 06:52

Bravo za komentar, svaka zemlja je suverena na svom teritoiju, i niko nema pravo kao što rekoste: "silom mijenjati njene granice". Izgleda da je "Putku" prikipilo, pa traži nekakve pregovore, valjda da Ukrajina pokloni svoj okupirani teritorij tzv. Ruskoj Federaciji.

Name

Re

24.06.2022 07:04

Sam sebe demantujes. Zar granice Srbije nisu izmenjene nasilno?

Name

Ja,

24.06.2022 11:48

Za tvoju informaciju Kosovo je Srbija...

Name

Kratka pamet

24.06.2022 06:08

Sjecam se da je receno da Rusija nema namjeru napasti Ukrajinu, da su to izmisljotine i propaganda Zapada. I onda je Ruska vojska pucala po Kijevu, izgleda onako turisticki. Potezati za oruzjem ima za cilj da nas sve vrate u srednji vijek, zato sto je ruska politika jos tamo

ODGOVORITE
Name

Đed

24.06.2022 07:07

Zapad, preciznije SAD!

ODGOVORITE
Name

Uroš

24.06.2022 07:09

Kad će te vi kreteni shvatiti da Rusiju ne možete pobijediti.Sve će biti sravnjeno sa zemljom.Kad pre shvatite manja će šteta biti.Klošari nije vam Rusija Jugoslavija.Kad bi se vama dozvolilo da pobijedite belosvjetskim hijenama šta bi ostalo od Rusije i Putina.Spremite se za frezanja poslije Ruske čizme i artiljerije.Šta treba da se Putin brani kad mu klošari budu u dnevnom boravku.

ODGOVORITE
Name

Boris

24.06.2022 07:53

Vlada Ukrajine je marionetska koju je Zapad postavio i koja godinama nije poštovala prava ruskog naroda u Ukrajini,naprotiv za cilj je imala progon Pravoslavlja i Rusa iz Rusije.To se nije krilo.Tu je i Plenković ponudio da to liči na oluju kojom je proterano svo Srpsko stanovnistvo iz Hrvatske a imovina im spaljena..S obzirom da su tačne činjenice da su Kijev i Hrakov,Lugansk i Doneck i Krim istorijski teritorija Rusije pa to Rusija i treba da vrati.To nije okupacija nego povraćaj svoga da ga ne uzmu oni kojima ne pripada a pokazuju neprijateljstvo.Vlada Ukrajine je tijesno suradjivala sa NATOm i sa tom vladom nema pregovora jer je marionetska.Rusi treba da izvrse snažan prodor prema Kijevu i Dnejpru a da Harkov ostane iza opkoljen.I da ga polako preuzimaju.Poljacima ne dati ni pedlja Ukrajine jer se to daje smrtnom neprijatelju.Rusija je primorana i radi ispravno.

ODGOVORITE
Name

Re Boris

24.06.2022 08:46

Kolika kolicina gluposti napisana. Daj dodji sebi izadji iz te ljusture gluposti. Sto se tice rata u Ukrajini ko imalo ima razuma zna da je upitanju agresija na suverenu zemlju. Pises o necemu sto nije istina ali i da jeste sta bi od Srbije ostalo ako razmisljas tako o povratu teritorije i gradova nekadasnim istorijskim vlasnicima kako kazes.

Name

A Šta

24.06.2022 12:28

Tek od BIH !