Обавеза треба да буде свих да помогну борцима

Обавеза институција и појединаца да помогну сваком борцу који је допринијео стварању Републике Српске. 

Република Српска 23.06.2022 | 15:07
Обавеза треба да буде свих да помогну борцима

У насељу Српске Топлице откривен је и освештан Споменик подигнут у част 19 погинулих бораца Војске Републике Српске током протеклог Одбрамбено – отаџбинског рата.

Град Бања Лука суфинансирао је изградњу овог спомен-обиљежја, које су  данас открили градоначелник Драшко Станивуковић и предсједник Скупштине Града Младен Илић.

– Наша је дужност и обавеза да као град подржимо изградњу спомен-обиљежја, која чувају сјећање на оне који су дали своје животе за Републику Српску. Осим што се на овај начин одужујемо нашим јунацима, спомен-обиљежја која можете видјети на сваком дијелу нашег града, али и цијеле Српске подјећају нас колико је она драгоцјена и колика је наша одговорност према нашој садашњости и будућности и очувању Републике Српске – поручио је градоначелник.

Станивуковић је истакао да је град Бања Лука подржао изградњу и спомен-обиљежја у Поткозарју како за жртве Другог свјетског рата, тако и за жртве протеклог рата, као и да ће у Бањој Луци уз подршку Владе Републике Српске ускоро бити изграђено и централно спомен-обиљежје.

Предсједник Скупштине града Бање Луке Младен Илић који је рекао да су одборници једногласно усвојили иницијативу за подршку изградњи овог споменика, јер је обавеза свих нас да на овај начин чувамо сјећање на наше борце који су нам обезбиједили оно што данас имамо.

Он је рекао да ће Скупштина Града увијек дати подршку како би се очувало сјећање на сваког борца, који је положио живот за Републику Српску.

Предсједник Градске борачке организације Горан Рогић рекао је да ће ово мјесто служити томе да се не заборави жртва наших бораца, али и да је ово мјесто опомена да се овако нешто никоме никада не понови.

"Овим чином у Српским Топлицама смо изразили дубоко поштовање и вјечни пијетет њиховој жртви.Породице погинулих бораца заслужују пажњу, али и потребну друштвену бригу, поручио је Небојша Дринић, сарадник у Кабинету градоначелника Бањалуке, наводећи да је обавеза институција и појединаца да помогну сваком борцу који је допринијео стварању Републике Српске. 

- Свим срцем и јуче сам био уз борце који су с разлогом изразили незадовољство и тражили своја права. За све наше борце и за њихова права грчевито ћу се борити и у наредном периоду, јер најхрабрији синови Републике Српске то заслужују - истакао је Дринић.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Дарко.

23.06.2022 13:57

Ма да, усликај се ти како држиш свијећу па нека иде живот. Па мој градоначелниче, ухвати се посла, молим те.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дарко

23.06.2022 14:11

Реци свом Илицу ботино једна да он ради, умјесто што све блокирате. Али иду избори па ћемо видјети лопузе једне.

Name

Татар

23.06.2022 14:40

Сва слава и моје дубоко поштовање све почасти тим људима али колико видим ова власт их пуно више воли него живе,јер како објаснити да армија људи тражи годинама своја основна заслужена права али сви их сутају гурају на маргину нико не жели чути њихов очајнички вапај

Name

Јоде

23.06.2022 14:18

Ово су требали да открију борци а не ова два малца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

23.06.2022 14:19

Немој тако Дарко и онај и они мало, мало држе свијеће

ОДГОВОРИТЕ
Name

само питам

23.06.2022 14:34

Засто се споменик прекрива Црвеним Платном,дали због комуниста и ових Снсд-еових да се неби они наљутили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

23.06.2022 14:59

Криминалну организацију која се зове СНСД треба што прије забранити а чланове похапсити да народ почне да нормално живи а са њим и ми који смо створили Српску. Боже помози да се ово оствари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амбасадор

23.06.2022 15:25

Није Србске топлице већ Шехер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

23.06.2022 17:33

Сви ми поштујемо борце али изабрали смо погрешан начин да им се захвалимо. За 5 година имаћемо више споменика него живих бораца, а још увијек имамо гладних породица погинулих бораца. Да и политичке партије али, на жалост, и организације и удружења бораца ништа корисно не раде за борце најбоље говори чињеница да данас имамо више бораца којима је рат добро дошао него истинских бораца патриота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

23.06.2022 20:47

Дајте мало помозите ове зиве,јер изгледа,јос мало цете цекати да правите парастос за ове сто су зиви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шехер

24.06.2022 05:21

Подижете споменик у мјесту за оне који су учествовали у прогону људи из тог мјеста!!

ОДГОВОРИТЕ