Утврђено како је настало оштећење на авиону

Према ставу стручних особа, оштећење је проузроковано механичким ударцем. 

Босна и Херцеговина 23.06.2022 | 12:58
Утврђено како је настало оштећење на авиону

Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ координисао је провођење увиђаја који је на Аеродрому Сарајево извршио увиђајни тим након запримљене информације, да је редовном контролом авиона на аеродрому Сарајево, који је стигао летом из Загреба, на трупу летјелице уочено оштећење за које постоји могућност да је нанесено метком из ватреног оружја.

"Након проведеног увиђаја према прелиминарним налазима стручних особа, не постоје индиције које би указале на закључак да је оштећење на авиону настало дјеловањем ватреног оружја", потврђено је за "Слободну Босну" из Тужилаштва БиХ. 

Према ставу стручних особа, оштећење је проузроковано механичким ударцем. 

"Извршеним анализама утврђено је да нема трагова барутних честица нити других трагова који би указивали на дејство пројектила из ватреног оружја", навели су за "СБ" из Тужилаштва БиХ.

Подсјећамо, пилот авиона који је синоћ у поноћ слетио на Међународни аеродром Сарајево пријавио је оштећења на авиону. Уочено оштећење није ни на који начин угрозило сигурност лета и путника.

(СБ Фото: ЕX-YУ Авиатион Неwс) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре

23.06.2022 11:48

Није пилот задужен за контролу летјелице? Зна се ко прегледа летјелице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Камиказе

23.06.2022 12:04

"Механицко остецење" Хрвате несто воле "дронови"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не контан

23.06.2022 12:27

Како је авион механицким ударом могао бити остецен ако је у лету?? Да није мозда Супермен летио поред авиона и одарао га цекицем и зато нема барутних цестица? Или се сударио са птицом ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титин удбаш

24.06.2022 07:00

Српска посла. Мислили су да је невидљиви, па су погрешили...

ОДГОВОРИТЕ