Utvrđeno kako je nastalo oštećenje na avionu

Prema stavu stručnih osoba, oštećenje je prouzrokovano mehaničkim udarcem. 

Bosna i Hercegovina 23.06.2022 | 12:58
Utvrđeno kako je nastalo oštećenje na avionu

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH koordinisao je provođenje uviđaja koji je na Aerodromu Sarajevo izvršio uviđajni tim nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom aviona na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno metkom iz vatrenog oružja.

"Nakon provedenog uviđaja prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na avionu nastalo djelovanjem vatrenog oružja", potvrđeno je za "Slobodnu Bosnu" iz Tužilaštva BiH. 

Prema stavu stručnih osoba, oštećenje je prouzrokovano mehaničkim udarcem. 

"Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica niti drugih tragova koji bi ukazivali na dejstvo projektila iz vatrenog oružja", naveli su za "SB" iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, pilot aviona koji je sinoć u ponoć sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo prijavio je oštećenja na avionu. Uočeno oštećenje nije ni na koji način ugrozilo sigurnost leta i putnika.

(SB Foto: EX-YU Aviation News) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Re

23.06.2022 11:48

Nije pilot zadužen za kontrolu letjelice? Zna se ko pregleda letjelice.

ODGOVORITE
Name

Kamikaze

23.06.2022 12:04

"Mehanicko ostecenje" Hrvate nesto vole "dronovi"

ODGOVORITE
Name

Ne kontan

23.06.2022 12:27

Kako je avion mehanickim udarom mogao biti ostecen ako je u letu?? Da nije mozda Supermen letio pored aviona i odarao ga cekicem i zato nema barutnih cestica? Ili se sudario sa pticom ?

ODGOVORITE
Name

Titin udbaš

24.06.2022 07:00

Srpska posla. Mislili su da je nevidljivi, pa su pogrešili...

ODGOVORITE