Ево ко све жели да води полицијске агенције БиХ

Синоћ је одржана сједница Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ на којој су отворене коверте и прегледане пријаве 21 кандидата који су конкурисали на шест позиција у државним полицијским агенцијама.

Босна и Херцеговина 23.06.2022 | 09:01
Ево ко све жели да води полицијске агенције БиХ

У игри су позиције за директора и замјеника директора Граничне полиције БиХ, директора и два замјеника директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ и замјеника директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА).

Већина кандидата аплицирала је на више позиција. Тако је за директора ДКПТ-а прихваћено седам пријава, а за два његова замјеника 11 пријава кандидата.

За директора Граничне полиције се пријавило шест кандидата, а за његовог замјеника седам. На функцију замјеника директора СИПА-е конкурисало је седам кандидата.

Према незваничним информацијама међу пријављеним кандидатима су имена Алмира Башића, Мирсада Ђелиловића, Енсада Кормана, Амре Аљић, Фахрудина Халача, Реље Ковач, Едина Малкића, Мирка Купрешаковића, Адмира Газића, Ивице Бошњака, Роберта Перића, Владимира Поповића, Јовице Лазић, Ђуре Кнежевића, Жарка Калема, Ранка Вуковића, Горана Амиџића, Свевлада Хофманна, Зорана Галића, Слободана Крстића и Драгана Кулића.

Кандидати који буду испуњавали све услове бит ће позвани на интервју, а термин разговора ће бити накнадно одређен. Утврђену листу кандидата Независни одбор ће затим послати министру сигурности БиХ, а он Вијећу министара да би се именовале нове особе на челне позиције.

Уколико из неког разлога министар сигурности ту утврђену листу за челне позиције руководства полицијских агенција на нивоу БиХ не пошаље Вијећу министара, онда то чини Независни одбор.

Подсјетимо да су крајем маја истекли мандати директору и замјенику директора Граничне полиције БиХ Зорану Галићу и Фахрудину Халачу, директору Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсаду Вилићу и његовим замјеницима Ранку Вуковићу и Ивици Бошњаку, те замјенику директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) Ђури Кнежевићу.

(Клиx Фото: Архива/Википедиа)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

КОЛО СРЕЦЕ

23.06.2022 07:32

ГДЈЕ СУ САД СРБИ ДА КАЗУ НЕЦЕМО У ЗАЈЕДНИЦКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ.ФИРМИРАЦЕМО СЛУЗБЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.ФУНКЦИЈЕ И ВИСОКЕ ПЛАТЕ СУ ВАЗНИЈЕ ОД СВИХ ДОНЕСЕНИХ ОДЛУКА НАРОДНЕ СКУПСТИНЕ РЕОУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

23.06.2022 08:30

Зар је баш дотле дошло да се морају мењати?А таман се добро устимали и усаблонили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

23.06.2022 08:32

Цуди ме да нису спроведене процедуре за нове кандидате прије истека мандата садасњих врсилаца дузности.увек неко касњење и муљање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

23.06.2022 13:44

Сви кандидати це прије него оду пред комисију да буди саслусани и Комитетима Снсд-еа Хдз-еа и Сда.Онда це комитети да препоруце који це бити изабрани.

ОДГОВОРИТЕ