Статус кандидата БиХ би унио свјежи оптимизам

"Већина наших грађана жели чланство у европској заједници и статус кандидата би за нас била одлична ствар. Осим што би народу улили свјеж оптимизам, они би напредним снагама дали озбиљан замах и вјетар у једра, а директна економска корист од стицања овог статуса била би огромна и веома значајна“, рекао је Радовић.

Република Српска 23.06.2022 | 08:30
Статус кандидата БиХ би унио свјежи оптимизам

- Убрзање на европском путу  грађанима Босне и Херцеговине, којима су досадиле серијске политичке и економске кризе, вратило би наду да је њихова земља више од дестинације на којој могу да проводе одмор након студија и рада у иностранству, рекао је Милан Радовић, замјеник предсједника СДС-а за угледни словеначки дневни лист "Дело". 

"Већина наших грађана жели чланство у европској заједници и статус кандидата би за нас била одлична ствар. Осим што би народу улили свјеж оптимизам, они би напредним снагама дали озбиљан замах и вјетар у једра, а директна економска корист од стицања овог статуса била би огромна и веома значајна“, рекао је Радовић.

Осим што ће се укинути нека ограничења у приступу европским фондовима након добијања статуса кандидата, Радовић је изразио задовољство што ће се убрзати реформски процес у земљи, што би онда, како је рекао, врло брзо привукло пријеко потребне стране инвестиције и тиме отворило радна мјеста.

 Када се фокусирамо на владавину права и борбу против корупције и уложимо искрене напоре да то урадимо, биће то, наводи Радовић, јасан знак за грађане да постоји могућност за напредак у нашој земљи.

„Тиме би се послала порука владајућим странкама да коначно морају да почну да преговарају за добробит заједнице, а и лакше је привући страни капитал у такво окружење“, истакао је Радовић.

Послије састанака са високим представницима европских институција и неких утицајних земаља чланица ЕУ, Радовић је рекао да је увјерен да ће БиХ постати кандидат за чланство у ЕУ и истакао да су његов оптимизам  додатно  оснажили  апели за давање статуса  БиХ словеначког предсједника Борута Пахора и премијера Роберта Голоба. 

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Абе

23.06.2022 06:53

Еу је јединии спас за БиХ и треба све реформе урадити да се тамо доďе а од великих националних тема се не живи.Еу је заснована на економији и владавини права и то је једини исправни пут за цјели регион

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проблем је

23.06.2022 12:31

Сзо ЕУ на залост није заснована на ницему од тога. Мозда и најгоре заснована на сустој супротности свега тога сто наброја и како се клупко одмотава и на много горем.....

Name

075

23.06.2022 07:01

Не разумијем ове "наше власти" у БиХ!! Нека нпр. потраје ово са УЕ и скупим енергентима годину, двије, ЕУ се распада а ми "трчимо" тамо! Чекајмо, тактизирајмо, као , презирем га али дјелима капа доље, АВ и Србија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т39842288

23.06.2022 07:36

Дал сте реални, који то народ жели у еу, вама је изгледа свима у циљу да у потпуности раселите и то што је остало, сви сте ви исти, сви сте ви западне играчке

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО ЈЕ ЉУДИНООО

23.06.2022 07:37

САМО ЕУ ВРЕДНОСТИ НОРМАЛАН НАРОД ЗЕЛИ.. РАДОВИЦУ БРАВО... а клосар додиг фукара зна да у правној дрзави би робијо 100 година.. И његови нај милији.. РАДОВИЦУ ТИ ЈЕЛЕНА ДРАСКО ВУКАН.. НАПРИЈЕД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

23.06.2022 07:48

Додика и Нешића, Ђокића и Чубриловића неко да пусти у ЕУ? Хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

23.06.2022 07:54

Политицарима корумпираним и њиховим прљавим тајкунима не одговара Европа и Европски закони! Поријекло прљавог нивца и у затворе а и ти си ту уз њих 20 милиона укупити овдје по закону је нрмогуца мисија!! То и птице на грани знају! У рату и постратно богацење је противзаконито ако има правна дрзава и закон за све једнак а не партијскотсјкунски закони који су то урадили на стету народа и дрзаве! Плате политицара и оривилегије су гиљацина отимацина будзета пљацка невидјена од рата до данас лоповска приватизација тендер мафија и друге све заробљене институције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

23.06.2022 08:32

Са ова три медвједа нећемо ми ни до граничног прелазак а камо ли даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тиосава

23.06.2022 08:42

Да унесе новца,пусти оптимизам.А ста би Срби имали од тог новца кад би влада за тај новац купила себи још један авион да се Додик може прсит..Биједник

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФордПрефект

23.06.2022 10:13

Докле вала више ове вијсети које су као шаргарепа за народ којег политичари сматрају магарцима... Не жели народ у ЕУ, народ жели да нормално живи. Да има примања од којих може редовно да живи, да има полицију и судство којима може да вјерује... Пошто то код нас ни за 1000 година неће моћи да буде, јадни народ мисли да је једини начин да се у овој банана држави заведе ред то да се уђе у ЕУ. Али, да се не заваравамо. ЕУ сигурно не сједи докона и чека да јој ми закуцамо на врата и она ће нас загрлити и рећи "Гдје си досад?" Морамо спровести толико реформи да не знамо одакле почети. По мени, јако битна ставка од које би се за почетак могло кренути јесте да се народ научи да баци смеће у контејнер. Хоћемо да достижемо неке европске вриједности, а себи око кућа бацамо смеће, ријеке нам загађене, пијемо воду у коју сами бацамо смеће... Дај да кренемо од тога, па ћемо лако за даље. Кад се народ научи основномреду, онда ће ваљда моћи да се уједини и да не дозволи више да се једни те исти ликови врте на политичкој сцени од после рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запход Библброкс

23.06.2022 21:11

Проблем није ни ЕУ, нити одакле поцети реформе. Проблем је сто ми колективно не зелимо да уцимо ниста, нити како да бацамо смеце нити како да будемо одговорни гласаци. На овом простору постоји висе продајних мјеста за куповину диплома него пекара. Мислим да то све говори о нама.

Name

комунитарно право

23.06.2022 10:32

Када БиХ буде требала ући у ЕУ, онда ЕУ неће постојати. У овој накарадној држави је немогуће направити уједињење народа. Сви хоће "по свом" да кроје државу. Овај јединствени експеримент у свијету и франкештајн држава ће још дуго да овако котрља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко К.

23.06.2022 10:55

Не, не - силазак с власти корумпираних и поганих политичара би био освјежење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво!

23.06.2022 12:45

Ово је изгледа била изјава типа "хајде да се несто паметно изјави", ха, ха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српски Културни Форум е.в

23.06.2022 12:48

Само напред Радовицу,ми из Дијаспоре Рацунамо на Вас да доведете у Ред Све сто је ових год.Додик и СНСД унистио у овој земљи.Ми из Дијаспоре видимо Спаß Реп.Српске у новим постеним,паметним Људи.а као сто сте ВИ. Зато у октобру бирамо најболе.!!! РАДОВИЦА,ТРИВИЦКУ,ВУКАНОВИЦА И СТАНИВУКОВИЦА.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеалан трули систем

23.06.2022 14:14

За оне у и близе власти. Легална пљацка градјана. Преко ноци мултимилионери а број сиромасних градјана све висе расте....

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

24.06.2022 05:40

Дијаспора само за СДС . Шаровић, Радовић, Вукан, Јелен, Станивуковић. Искусни Политичари и млади , стручни искрени људи. За свој Народ.

ОДГОВОРИТЕ