Status kandidata BiH bi unio svježi optimizam

"Većina naših građana želi članstvo u evropskoj zajednici i status kandidata bi za nas bila odlična stvar. Osim što bi narodu ulili svjež optimizam, oni bi naprednim snagama dali ozbiljan zamah i vjetar u jedra, a direktna ekonomska korist od sticanja ovog statusa bila bi ogromna i veoma značajna“, rekao je Radović.

Republika Srpska 23.06.2022 | 08:30
Status kandidata BiH bi unio svježi optimizam

- Ubrzanje na evropskom putu  građanima Bosne i Hercegovine, kojima su dosadile serijske političke i ekonomske krize, vratilo bi nadu da je njihova zemlja više od destinacije na kojoj mogu da provode odmor nakon studija i rada u inostranstvu, rekao je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a za ugledni slovenački dnevni list "Delo". 

"Većina naših građana želi članstvo u evropskoj zajednici i status kandidata bi za nas bila odlična stvar. Osim što bi narodu ulili svjež optimizam, oni bi naprednim snagama dali ozbiljan zamah i vjetar u jedra, a direktna ekonomska korist od sticanja ovog statusa bila bi ogromna i veoma značajna“, rekao je Radović.

Osim što će se ukinuti neka ograničenja u pristupu evropskim fondovima nakon dobijanja statusa kandidata, Radović je izrazio zadovoljstvo što će se ubrzati reformski proces u zemlji, što bi onda, kako je rekao, vrlo brzo privuklo prijeko potrebne strane investicije i time otvorilo radna mjesta.

 Кada se fokusiramo na vladavinu prava i borbu protiv korupcije i uložimo iskrene napore da to uradimo, biće to, navodi Radović, jasan znak za građane da postoji mogućnost za napredak u našoj zemlji.

„Time bi se poslala poruka vladajućim strankama da konačno moraju da počnu da pregovaraju za dobrobit zajednice, a i lakše je privući strani kapital u takvo okruženje“, istakao je Radović.

Poslije sastanaka sa visokim predstavnicima evropskih institucija i nekih uticajnih zemalja članica EU, Radović je rekao da je uvjeren da će BiH postati kandidat za članstvo u EU i istakao da su njegov optimizam  dodatno  osnažili  apeli za davanje statusa  BiH slovenačkog predsjednika Boruta Pahora i premijera Roberta Goloba. 

(BN)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Abe

23.06.2022 06:53

Eu je jedinii spas za BiH i treba sve reforme uraditi da se tamo doďe a od velikih nacionalnih tema se ne živi.Eu je zasnovana na ekonomiji i vladavini prava i to je jedini ispravni put za cjeli region

ODGOVORITE
Name

Problem je

23.06.2022 12:31

Szo EU na zalost nije zasnovana na nicemu od toga. Mozda i najgore zasnovana na sustoj suprotnosti svega toga sto nabroja i kako se klupko odmotava i na mnogo gorem.....

Name

075

23.06.2022 07:01

Ne razumijem ove "naše vlasti" u BiH!! Neka npr. potraje ovo sa UE i skupim energentima godinu, dvije, EU se raspada a mi "trčimo" tamo! Čekajmo, taktizirajmo, kao , prezirem ga ali djelima kapa dolje, AV i Srbija!

ODGOVORITE
Name

T39842288

23.06.2022 07:36

Dal ste realni, koji to narod želi u eu, vama je izgleda svima u cilju da u potpunosti raselite i to što je ostalo, svi ste vi isti, svi ste vi zapadne igračke

ODGOVORITE
Name

TAKO JE LJUDINOOO

23.06.2022 07:37

SAMO EU VREDNOSTI NORMALAN NAROD ZELI.. RADOVICU BRAVO... a klosar dodig fukara zna da u pravnoj drzavi bi robijo 100 godina.. I njegovi naj miliji.. RADOVICU TI JELENA DRASKO VUKAN.. NAPRIJED

ODGOVORITE
Name

Advokat

23.06.2022 07:48

Dodika i Nešića, Đokića i Čubrilovića neko da pusti u EU? Hahahaha

ODGOVORITE
Name

Ali

23.06.2022 07:54

Politicarima korumpiranim i njihovim prljavim tajkunima ne odgovara Evropa i Evropski zakoni! Porijeklo prljavog nivca i u zatvore a i ti si tu uz njih 20 miliona ukupiti ovdje po zakonu je nrmoguca misija!! To i ptice na grani znaju! U ratu i postratno bogacenje je protivzakonito ako ima pravna drzava i zakon za sve jednak a ne partijskotsjkunski zakoni koji su to uradili na stetu naroda i drzave! Plate politicara i orivilegije su giljacina otimacina budzeta pljacka nevidjena od rata do danas lopovska privatizacija tender mafija i druge sve zarobljene institucije

ODGOVORITE
Name

Tatar

23.06.2022 08:32

Sa ova tri medvjeda nećemo mi ni do graničnog prelazak a kamo li dalje

ODGOVORITE
Name

Tiosava

23.06.2022 08:42

Da unese novca,pusti optimizam.A sta bi Srbi imali od tog novca kad bi vlada za taj novac kupila sebi još jedan avion da se Dodik može prsit..Bijednik

ODGOVORITE
Name

FordPrefekt

23.06.2022 10:13

Dokle vala više ove vijseti koje su kao šargarepa za narod kojeg političari smatraju magarcima... Ne želi narod u EU, narod želi da normalno živi. Da ima primanja od kojih može redovno da živi, da ima policiju i sudstvo kojima može da vjeruje... Pošto to kod nas ni za 1000 godina neće moći da bude, jadni narod misli da je jedini način da se u ovoj banana državi zavede red to da se uđe u EU. Ali, da se ne zavaravamo. EU sigurno ne sjedi dokona i čeka da joj mi zakucamo na vrata i ona će nas zagrliti i reći "Gdje si dosad?" Moramo sprovesti toliko reformi da ne znamo odakle početi. Po meni, jako bitna stavka od koje bi se za početak moglo krenuti jeste da se narod nauči da baci smeće u kontejner. Hoćemo da dostižemo neke evropske vrijednosti, a sebi oko kuća bacamo smeće, rijeke nam zagađene, pijemo vodu u koju sami bacamo smeće... Daj da krenemo od toga, pa ćemo lako za dalje. Kad se narod nauči osnovnomredu, onda će valjda moći da se ujedini i da ne dozvoli više da se jedni te isti likovi vrte na političkoj sceni od posle rata.

ODGOVORITE
Name

Zaphod Biblbroks

23.06.2022 21:11

Problem nije ni EU, niti odakle poceti reforme. Problem je sto mi kolektivno ne zelimo da ucimo nista, niti kako da bacamo smece niti kako da budemo odgovorni glasaci. Na ovom prostoru postoji vise prodajnih mjesta za kupovinu diploma nego pekara. Mislim da to sve govori o nama.

Name

komunitarno pravo

23.06.2022 10:32

Kada BiH bude trebala ući u EU, onda EU neće postojati. U ovoj nakaradnoj državi je nemoguće napraviti ujedinjenje naroda. Svi hoće "po svom" da kroje državu. Ovaj jedinstveni eksperiment u svijetu i frankeštajn država će još dugo da ovako kotrlja.

ODGOVORITE
Name

Slavko K.

23.06.2022 10:55

Ne, ne - silazak s vlasti korumpiranih i poganih političara bi bio osvježenje.

ODGOVORITE
Name

Bravo!

23.06.2022 12:45

Ovo je izgleda bila izjava tipa "hajde da se nesto pametno izjavi", ha, ha..

ODGOVORITE
Name

Srpski Kulturni Forum e.v

23.06.2022 12:48

Samo napred Radovicu,mi iz Dijaspore Racunamo na Vas da dovedete u Red Sve sto je ovih god.Dodik i SNSD unistio u ovoj zemlji.Mi iz Dijaspore vidimo Spaß Rep.Srpske u novim postenim,pametnim Ljudi.a kao sto ste VI. Zato u oktobru biramo najbole.!!! RADOVICA,TRIVICKU,VUKANOVICA I STANIVUKOVICA.!!!

ODGOVORITE
Name

Idealan truli sistem

23.06.2022 14:14

Za one u i blize vlasti. Legalna pljacka gradjana. Preko noci multimilioneri a broj siromasnih gradjana sve vise raste....

ODGOVORITE
Name

+

24.06.2022 05:40

Dijaspora samo za SDS . Šarović, Radović, Vukan, Jelen, Stanivuković. Iskusni Političari i mladi , stručni iskreni ljudi. Za svoj Narod.

ODGOVORITE