Ова хаљина Џенифер Лопез је разлог настанка Гоогле Имаге Сеарцха!

Прије 20 година Џенифер Лопез се на црвеном тепиху 42. додјеле Греми награда појавила у зеленој хаљини с тропским детаљима која је послије те вечери ушла у историју шоубизниса.

Забава 22.06.2022 | 21:30
Ова хаљина Џенифер Лопез је разлог настанка Гоогле Имаге Сеарцха!

Дугих рукава, али дубоког деколтеа, лепршава креација на тренутак је ућуткала цијелу дворану, али и милионе људи који су пренос пратили преко малих екрана.

Те ноћи 2000. године, Џеј Ло није могла да буде главна тема на друштвеним мрежама, али све је то надокнађено 2019. године, када се латино дива појавила у готово идентичној креације модне куће Версаце када је интернет буквално експлодирао!

Иначе, многима је непознат податак да је чувена зелена хаљина стара 20 година главни кривац настанка Гоогле имаге сеарцх, о чему се између осталог причало у документарцу латино диве "Халфтиме".

"То је била најчешћа претрага коју смо видјели. Ипак, нисмо имали начин да корисницима одмах дамо шта су хтјели - Џеј Ло у тој хаљини. Тако је рођен Гоогле Имаге Сеарцх", рекао је 2015. некадашњи извршни директор Гугла Ерик Шмит.

Године 2019. Лопезова је поново обукла хаљину која је реплика легендарне Версаце креације на Миланској недјељи моде. Она је затворила ревију чувене модне куће када су коментарисали да изгледа боље него 2000. године.

Оригинална хаљина из 2000. године остала је у власништву Џенифер Лопез, два дупликата изложена су у два музеја у различитим крајевима свијета.