Највећи крузер до сада упловљава сутра у Неум

Предсједница Општинског савјета Неум Даниела Матић рекла је у сриједу како је најављено упловљавање крузера "Болетте" у неумски акваторије недопустиво.

Босна и Херцеговина 22.06.2022 | 16:15
Највећи крузер до сада упловљава сутра у Неум

Сматрам да је овакво нешто недопустиво. Неум није лука и самим тиме велики бродови немају што радити у нашем заливу.

Улазак овога и сличних бродова у Неумски залив значи аутоматско угрожавање екосистема те загађења која ће нанијети штету Неуму, поручила је Матић у саопштењу за јавност.

Упозорила је како би евентуално загађење мора до којег би могло доћи због упловљавања 230 метара дугог крузера с више од хиљаду путника, угрозило не само природу већ би довело у питање комплетан туризам у Неуму, јавља Фена.

Док причамо о одрживом туризму и рибарству и настојимо кроз пројекте имплементирати нове моделе за развој туризма, недопустиво је да нам се у пракси догађају овакве ствари. Сматрам да је очување природних љепота нашег Неума, јединог БиХ града на мору, примарни циљ и задатак свих нас, поручила је Матић.

Додала је како подржава став мјештана Неума који су се успротивили упловљавању крузера "Болетте" те су најавили протесте.

"Локалну заједницу мора се поштовати и од ње тражити мишљење за овакво што. Неум баштине наша дјеца. Учинићемо све што можемо и што је у нашој надлежности да се овакве ситуације више не понове", закључила је Матић.

(Фена   Фото: Цропиx)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Браво Данијела

22.06.2022 16:54

Подрска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стани стани

22.06.2022 17:07

Толика фрка и побуна била против градње Пељеског моста јер неце моци проци велики бродови до Неума а сад се буните сто вам долази велики брод у Неум?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

22.06.2022 17:46

ХДЗ је цудо за ову земљу … Не требају велики крузери у Неум, а ето могу у један Дубровник.. Свакако це им Цовиц послати богате туристе нек им дубровцани покупе новац умјесто босанаца. Јос једна подвала латина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКТАШИ

22.06.2022 19:27

ИМА ЛИ НЕКО СЛОБОДАН ТОРПЕДО???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.06.2022 12:18

Има Зеленски...

Name

Мики

23.06.2022 09:29

Браво Данијела чувај нам Неум поздрав из Зенице

ОДГОВОРИТЕ