Нема блокаде када се рјешава питање кадрова

Како је за Патрију потврђено прошле седмице укупно је стигло 20-ак пријава за шест позиција, а након што НО прегледа пристигле пријаве, те провјери да ли су све пријаве валидне и испуњавају ли услове тражене конкурсом приступит ће се заказивању интервјуа с кандидатима.

Босна и Херцеговина 22.06.2022 | 10:15
Нема блокаде када се рјешава питање кадрова

 Независни одбор ПС БиХ данас ће одржати сједницу на којој ће размотрити пристигле пријаве на Јавни конкурс за провођење процедуре одабира кандидата за избор директора и замјеника директора полицијских тијела Босне и Херцеговине.

Како је за Патрију потврђено прошле седмице укупно је стигло 20-ак пријава за шест позиција, а након што НО прегледа пристигле пријаве, те провјери да ли су све пријаве валидне и испуњавају ли услове тражене конкурсом приступит ће се заказивању интервјуа са кандидатима.

Мандати су у мају мјесецу истекли директору Дирекције за координацију полицијских тијела, двојици замјеника директора, директору и замјенику директора Граничне полиције БиХ, као и замјенику директора Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА). Директори ДКПТ-а Мирсад Вилић, ГП БиХ Зоран Галић и замјеник директора СИПА-е Ђуро Кнежевић нису имали могућност пријаве јер су имали два везана мандата.  

Неки од кандидата пријаве су послали за двије позиције, па је тако један кандидат се пријавио и за директора ГП БиХ, али и за замјеника директора СИПА-е. За неке од ових позиција пријавили су се кандидати и из других полицијских агенција па би могло доћи до одређених ротација на позицијама. 

Према већ устаљеној расподјели позиција, на чело ДКПТ-а ће Бошњак, замјеници из реда Хрвата и Срба, на чело ГП БиХ Хрват, замјеник Бошњак и на мјесто замјеника директора СИПА-е долази кандидат из реда Хрвата. 

(Патриа Фото: Архив)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Арса

22.06.2022 09:23

Ту нема отказивања седница кад треба своје послушни и подрепаше изабрати и именовати

ОДГОВОРИТЕ