Nema blokade kada se rješava pitanje kadrova

Kako je za Patriju potvrđeno prošle sedmice ukupno je stiglo 20-ak prijava za šest pozicija, a nakon što NO pregleda pristigle prijave, te provjeri da li su sve prijave validne i ispunjavaju li uslove tražene konkursom pristupit će se zakazivanju intervjua s kandidatima.

Bosna i Hercegovina 22.06.2022 | 10:15
Nema blokade kada se rješava pitanje kadrova

 Nezavisni odbor PS BiH danas će održati sjednicu na kojoj će razmotriti pristigle prijave na Javni konkurs za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Kako je za Patriju potvrđeno prošle sedmice ukupno je stiglo 20-ak prijava za šest pozicija, a nakon što NO pregleda pristigle prijave, te provjeri da li su sve prijave validne i ispunjavaju li uslove tražene konkursom pristupit će se zakazivanju intervjua sa kandidatima.

Mandati su u maju mjesecu istekli direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, dvojici zamjenika direktora, direktoru i zamjeniku direktora Granične policije BiH, kao i zamjeniku direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Direktori DKPT-a Mirsad Vilić, GP BiH Zoran Galić i zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević nisu imali mogućnost prijave jer su imali dva vezana mandata.  

Neki od kandidata prijave su poslali za dvije pozicije, pa je tako jedan kandidat se prijavio i za direktora GP BiH, ali i za zamjenika direktora SIPA-e. Za neke od ovih pozicija prijavili su se kandidati i iz drugih policijskih agencija pa bi moglo doći do određenih rotacija na pozicijama. 

Prema već ustaljenoj raspodjeli pozicija, na čelo DKPT-a će Bošnjak, zamjenici iz reda Hrvata i Srba, na čelo GP BiH Hrvat, zamjenik Bošnjak i na mjesto zamjenika direktora SIPA-e dolazi kandidat iz reda Hrvata. 

(Patria Foto: Arhiv)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Arsa

22.06.2022 09:23

Tu nema otkazivanja sednica kad treba svoje poslušni i podrepaše izabrati i imenovati

ODGOVORITE