Преминуо некадашњи предсједник Скупштине Србије

Један од оснивача Социјалистичке партије Србије (СПС) и некадашњи предсједник Скупштине Србије Драган Томић преминуо је у 86. години.

Србија 21.06.2022 | 18:18
Преминуо некадашњи предсједник Скупштине Србије

Томић је рођен 1936. године у Приштини, а школовао се у Београду гдје је и завршио Технолошко-металуршки факултет, јавили су београдски медији.

Каријеру је градио у "Рекорду" гдје је дошао до мјеста генералног директора, а након тога запослио се у "Југопетролу" на мјесту генералног директора.

Биран је за предсједника Савеза инжењера и техничара Југославије.

Са мјеста шефа посланичке групе СПС-а изабран је 1994. године за предсједника Скупштине Србије и на том мјесту остао до октобарских промјена 2000. године.

Био је на мјесту вршиоца дужности предсједника Србије од 23. јула 1997. године до 29. децембра 1997. године.

Лидер СПС-а и предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић саопштио је да га је веома погодила вијест о смрти Драгана Томића, његовог пријатеља и једног од људи који су оставили велики траг у привредном и политичком животу данашње Србије.

"Драган Томић је био човек који је боље од многих познавао Србију и наше људе са којима је провео читав свој век. Волео је изнад свега своју земљу и дао јој је све своје знање и труд. Био је један од оних од којих смо учили и научили да су народ и Србија изнад свега, а веровали смо му зато што је на свом примеру то непрестано показивао", навео је Дачић у саопштењу.

(Срна  Фото: Принтсцреен)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Социјалиста

22.06.2022 08:59

Вјецна му слава и хвала. Велики одлазе

ОДГОВОРИТЕ