Украјина ухапсила двојицу званичника - Шпијунирали за Русе

Украјина је ухапсила једног високог владиног званичника и једног, како је речено "пословног лидера" за које се сумња да су дио наводне руске шпијунске мреже, саопштила је данас украјинска Служба безбједности (СБУ).

Свијет 21.06.2022 | 17:09
Украјина ухапсила двојицу званичника - Шпијунирали за Русе

Служба безбједности није именовала двојицу осумњичених, али их је идентификовала као високог званичника у Секретаријату Кабинета министара и шефа одјељења у Привредној комори, преноси агенција Ројтерс.

Како се наводи у саопштењу објављеном на апликацији Телеграм, СБУ је извела “специјалну операцију у више фаза”, како би неутралисала наводни шпијунски ланац.

-Као резултат тога, у Кијеву су приведени шеф одјељења Секретаријата Кабинета министара и шеф једне од дирекција Трговинско-индустријске коморе – наводи се у саопштењу СБУ.

Такође, како се додаје, ти званичници су “непријатељу преносили различите обавјештајне информације, од стања украјинске одбрамбене способности до уређења на државној граници и личних података украјинских полицајаца”.

Русија још није коментарисала саопштење СБУ.

Двојица главних осумњичених приказана су на видео снимку како сиједе испред украјинске заставе и говоре да су сарађивали са Москвом.

Британска агенција наводи да се са снимка не може закључити да ли су осумњичени говорили под принудом.

СБУ тврди да је Русија плаћала осумњиченима од 2.000 до 15.000 долара по задатку, у зависности од нивоа тајности и важности информација, преноси Тањуг.

Један од мушкараца је на видео снимку рекао да је за своје активности добио укупно 33.000 долара, а други је рекао да је добио 27.000 долара.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сара

21.06.2022 16:11

Америчко британска НАТО банда узурпирала власт у Украјини..Колико знамо велики дио Украјинаца се обрац Русима псовкама на њемачком језику..А чули смо да је у Њемачкој велика пропаганда против Руса па недај бозе да неко казе да је Русија у праву..А јесте у праву ,итекако..Само нека до краја очисти Украјину и припоји Русији до задњег педља Украјине..А чули смо да је НАТО градио базу у Северодонецку.У Украјини..Изазива треци св.рат..Ако буде трећег св рата Русија треба да испали све нуклеане ракете,до задње.Знају на кога.Ко све куха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

21.06.2022 18:17

Боље сама скочи са моста,ако ти није до живота,а народ клести нуклеарним ракетама,само неко лоше и празне главе може.

Name

Приједорцанин М.

21.06.2022 16:43

Нормално да су изјаве дали под принудом нису за лову...власт мора да правда капитулацију и не успех на фронту...

ОДГОВОРИТЕ