Заплијењени станови и руског посланика и супруге

Немацко тужиластво саопштило је данас да је запленило три стана и банковни рачун у власништву руског посланика и његове супруге, који су под санкцијама ЕУ због инвазије Русије на Украјину.

Свијет 20.06.2022 | 16:43
Заплијењени станови и руског посланика и супруге

Тужиластво у Минхену саопштило је да руски посланик и његова супруга, који су идентификовани само као Л. и К, заједно поседују два стана у том граду и да су наставили да зарађују новац његовим издавањем, упркос санкцијама.

Из тужилаштва кажу да је супруга посланика, која је регистрована као грађанка Минхена, власник трећег стана у том граду и да је за његово изнајмљивање узимала кирију.

Обоје се сумњиче за кршење немачког закона о спољној трговини, преноси АП.

Људи који живе у изнајмљеним становима могу да остану у њима, али кирију убудуће не смеју да плаћају руском посланику и његовој супрузи, већ морају да је предају окружном суду у Минхену.

На заплењен банковни рацун стиже месецна закупнина за станове од око 3.500 евра, наводи тужилаштво.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Вук

20.06.2022 17:15

Европа се попљувала по светињама у које се до јуче заклињала, а то је приватно власништво и слободан проток, људи, роба и капитала и владавина права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

21.06.2022 10:50

Све су то презивели Срби у ЕУ. На бадне веце наруцим таxи, да ме одвезе до насе цркве, досао и отисао кад сам му рекао где да ме вози. Неки Срби су се престављали као Црногорци, јер је то било мање зло. Имамо искуство, ако нас опет окаце ови европљани на зид срама, нема нам друге него да издрзимо и презивимо.

Name

Мирослав

21.06.2022 08:55

Само ви отимајте, ста друго знате? Због таквог понасања индустрија це вам се урусити а и смрзавање вас цека. Неки дан видим авто руских регистрација, на њему велика налепница "волим Украјину", на моје питање сто, одговори ми господја, морам да би авто сацувала од вандала. И тако у правно "уредјеној" ЕУ, се цува власниство. Лазес да би био постедјен прогона и вандализма над имовином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кунта кинте

21.06.2022 10:42

Рус вас пита хоцете ли ви зито или да саљем у Африку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демократија???

22.06.2022 14:02

Ово се није ни огребало од демократију !!! Ово је пљацка приватне имовине .. Јесу ли ово вриједности којима треба да тези Балкан.??? Па ово је брука и срамота.

ОДГОВОРИТЕ