Zaplijenjeni stanovi i ruskog poslanika i supruge

Nemacko tužilastvo saopštilo je danas da je zaplenilo tri stana i bankovni račun u vlasništvu ruskog poslanika i njegove supruge, koji su pod sankcijama EU zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

Svijet 20.06.2022 | 16:43
Zaplijenjeni stanovi i ruskog poslanika i supruge

Tužilastvo u Minhenu saopštilo je da ruski poslanik i njegova supruga, koji su identifikovani samo kao L. i K, zajedno poseduju dva stana u tom gradu i da su nastavili da zarađuju novac njegovim izdavanjem, uprkos sankcijama.

Iz tužilaštva kažu da je supruga poslanika, koja je registrovana kao građanka Minhena, vlasnik trećeg stana u tom gradu i da je za njegovo iznajmljivanje uzimala kiriju.

Oboje se sumnjiče za kršenje nemačkog zakona o spoljnoj trgovini, prenosi AP.

Ljudi koji žive u iznajmljenim stanovima mogu da ostanu u njima, ali kiriju ubuduće ne smeju da plaćaju ruskom poslaniku i njegovoj supruzi, već moraju da je predaju okružnom sudu u Minhenu.

Na zaplenjen bankovni racun stiže mesecna zakupnina za stanove od oko 3.500 evra, navodi tužilaštvo.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Vuk

20.06.2022 17:15

Evropa se popljuvala po svetinjama u koje se do juče zaklinjala, a to je privatno vlasništvo i slobodan protok, ljudi, roba i kapitala i vladavina prava.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

21.06.2022 10:50

Sve su to preziveli Srbi u EU. Na badne vece narucim taxi, da me odveze do nase crkve, dosao i otisao kad sam mu rekao gde da me vozi. Neki Srbi su se prestavljali kao Crnogorci, jer je to bilo manje zlo. Imamo iskustvo, ako nas opet okace ovi evropljani na zid srama, nema nam druge nego da izdrzimo i prezivimo.

Name

Miroslav

21.06.2022 08:55

Samo vi otimajte, sta drugo znate? Zbog takvog ponasanja industrija ce vam se urusiti a i smrzavanje vas ceka. Neki dan vidim avto ruskih registracija, na njemu velika nalepnica "volim Ukrajinu", na moje pitanje sto, odgovori mi gospodja, moram da bi avto sacuvala od vandala. I tako u pravno "uredjenoj" EU, se cuva vlasnistvo. Lazes da bi bio postedjen progona i vandalizma nad imovinom.

ODGOVORITE
Name

kunta kinte

21.06.2022 10:42

Rus vas pita hocete li vi zito ili da saljem u Afriku.

ODGOVORITE
Name

Demokratija???

22.06.2022 14:02

Ovo se nije ni ogrebalo od demokratiju !!! Ovo je pljacka privatne imovine .. Jesu li ovo vrijednosti kojima treba da tezi Balkan.??? Pa ovo je bruka i sramota.

ODGOVORITE