Чланови делегације парламента БиХ на засједању ПССЕ

- Чланови Делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе /ПССЕ/ учествоваће на трећем дијелу редовног годишњег засједања ПССЕ, које почиње данас у Стразбуру.

Босна и Херцеговина 20.06.2022 | 07:45
Чланови делегације парламента БиХ на засједању ПССЕ

Током љетног засједања ПССЕ, које ће трајати до петак, 24. јуна, посланици из земаља чланица размотриће и гласати о приједлозима резолуција и препорука извјестилаца у вези са низом актуелних глобалних и европских питања, најављено је из парламента БиХ.

На засједању ће бити расправљано о хуманитарним посљедицама, те о унутрашњим и спољним миграцијама изазваним дешавањима у Украјини.

Једна од тема расправе биће и улога политичких странака у јачању различитости и борби за нерасистичко друштво, а гласаће се и о приједлогу резолуције о теми "Борба против антисемитизма у Европи".

Посланици ће расправљати и о најновијим изазовима за безбједност у Европи и улози Савјета Европе у суочавању с тим изазовима. Биће ријечи и о контроли онлајн комуникације као могућој пријетњи медијском плурализму, слободи информисања и људском достојанству.

Предвиђено је да се учесницима љетног засједања ПССЕ обрате предсједник Грчке Катерина Сакеларопоулоу, као и холандски краљ Вилијам Александер. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар