Članovi delegacije parlamenta BiH na zasjedanju PSSE

- Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope /PSSE/ učestvovaće na trećem dijelu redovnog godišnjeg zasjedanja PSSE, koje počinje danas u Strazburu.

Bosna i Hercegovina 20.06.2022 | 07:45
Članovi delegacije parlamenta BiH na zasjedanju PSSE

Tokom ljetnog zasjedanja PSSE, koje će trajati do petak, 24. juna, poslanici iz zemalja članica razmotriće i glasati o prijedlozima rezolucija i preporuka izvjestilaca u vezi sa nizom aktuelnih globalnih i evropskih pitanja, najavljeno je iz parlamenta BiH.

Na zasjedanju će biti raspravljano o humanitarnim posljedicama, te o unutrašnjim i spoljnim migracijama izazvanim dešavanjima u Ukrajini.

Jedna od tema rasprave biće i uloga političkih stranaka u jačanju različitosti i borbi za nerasističko društvo, a glasaće se i o prijedlogu rezolucije o temi "Borba protiv antisemitizma u Evropi".

Poslanici će raspravljati i o najnovijim izazovima za bezbjednost u Evropi i ulozi Savjeta Evrope u suočavanju s tim izazovima. Biće riječi i o kontroli onlajn komunikacije kao mogućoj prijetnji medijskom pluralizmu, slobodi informisanja i ljudskom dostojanstvu.

Predviđeno je da se učesnicima ljetnog zasjedanja PSSE obrate predsjednik Grčke Кaterina Sakelaropoulou, kao i holandski kralj Vilijam Aleksander. 

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar