Убијени Миња Шаковић имао је дебео досије

Високопозиционирани члан шкаљарског клана Милић Миња Шаковић, који је убијен у Будви пола сата иза поноћи, више пута је био на мети напада.

Регион 18.06.2022 | 10:05
Убијени Миња Шаковић имао је дебео досије

Један од извора казао је да је у Шаковића пуцао мушкарац који је седео за столом до његовог и који није био маскиран. Наводно, само је устао и у њега испалио више хитаца.

Други извор наводи да је Шаковић седео за столом у првом реду и да је леђима био окренут ка шеталишту када је пришао мушкарац који је имао белу кошуљу и качкет и у њега испалио више хитаца. Настала је пометња, што је убица искористио и побегао поред хотела "Могрен".

Први покушај ликвидације

Пре неколико година припреман је атентат на њега. Због припреме ликвидације полиција је почетком марта прошле године ухапсила Подгоричане Александра Вељовића (30) и Јована Мирановића (41), Београђанина Николу Мирића (35), Јована Тркуљу (35) из Обреновца и Подгоричанин Сашу Станишића. Према наводима оптужнице, криминална група која је планирала ликвидацију Подгоричанина Шаковића купила је стан наспрам његове зграде, из којег су намеравали да га убију.

Окривљени Тркуља и Мировић су из тог стана опсервирали кућу и кретање Шаковића, а током припрема за извршење кривичног дела тренирали су упуцавање снајперском пушком, набавили комби у који су сместили мотоцикл са којим би побегли након убиства и запалили га и обезбедили штек стан у којем би се крили након извршења кривичног дела.

Међутим, окривљени су ухапшени у моменту када су требали да уђу у комби којим би дошли до стана одакле је планирано да се убије Шаковић, из снајперске пушке коју је требала да им донесе друга особа.

Звицер финансирао атентат?

Како су тада писали црногорски медији, атентат су финансирали вођа кавачког клана Радоје Звицер и његов близак рођак Милан Вујотић.

Две године раније Шаковић је ухапшен у Подгорици због сумње да је заједно са Игором Дедовићем (касније убијен у Грчкој) и Јованом Вукотићем, 27. марта 2016. године, починио кривично дело тешко убиство у покушају на штету Которана Војина Ступара и Милоша Радоњића.

Шаковић је избегао и ликвидацију 2018. године када је на њега пуцано у Црној Гори из аутомобила у покрету. Аутомобил је касније пронађен спаљен, али полиција није успела да пронађе нападача и наручиоца убиства.

Вишеструки повратник

Шаковић има полицијски досије за више кривичних дела у Подгорици, више пута је привођен због оружја а сумња се и да је учествовао у ликвидацији вође навијача Партизана Александра Станковића, Салета Мутавог.

Овај "шкаљарац" је са братом Марком Шаковићем осуђен због убиства Мироја Б. 2005. године.

Министарство унутрашњих послова Србије никада га званично није теретило за овај злочин.
Спектакуларно спасавање

Шаковић је почетком септембра 2017. године рањен, а у том оружаном нападу убијен је његов пријатељ Иван Недовић. Шаковић је тада преживео захваљујући брату Марку, који се бацио преко њега и оборио га на под.

Њих двојица одлежала су казну због убиства суграђанина Мироја Баошића 2005. године.

Такође, Милић Шаковић је 2012. године осуђен на пола године затвора због насилничког понашања.

Породична "традиција"

Миодраг Шаковић, отац безбедносно интересантних особа Милића и Марка Шаковића, ухапшен је крајем маја 2020. године због кривичног дела недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Како је писао портал Побједа, полиција је извршила претрес куће Шаковића у Загоричу и том приликом пронашла ручну шок бомба за коју се вештак изјаснио да спада у војно формацијска експлозивна средства.

Подсетимо, један од високопизиционираних чланова шкаљарског клана Милић Миња Шаковић убијен је око 23.40 часова у Будви, потврђено је"Вијестима". Он је ликвидиран у будванском кафићу Корковадо, а постоје две верзије ове ликвидације. 

(Блиц/ фото: вијести/ вијести онлине/ yоутубе)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Лија

18.06.2022 10:03

Све досло на наплату. Зло се злом враца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.06.2022 11:44

Како ни један овај зестоки момак није убијен на радном мјесту, у фирми, фабрици или некој институцији већ сви убијени у кафићу, дискотеци, ресторану...?

Name

Душан

18.06.2022 10:28

Доста се и наживоВласт је крива за његову смрт Имао је толико дјела да је требо до каја живота бити у затвору био би жив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Им

18.06.2022 12:33

Која спрдња. Неко је ријесио да је сада вријеме да умре и готово. Како је то ријесено, остао је без застите полиције и власти. Који су планови прављени, станови куповани, снајпери, комбији, мотори и све осујетила полиција, а када је иста та полиција одлуцила да је крај, наисао лола на сеталисту и звекнуо га, не треба му 1 еуро и 3 минута за организацију. Али изгледа није знао да су дигли руке од њега у дрзавним органима, ниси му јавили, па и даље пијуцкао кафу на ривијери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ком

18.06.2022 12:37

Занимање: високопозиционирани цлан скаљарског клана. Цекајте, он је званицно цлан тог клана, који се искљуциво бави криминалом. Засто је и дана на слободи? Бити цлан такве организације је само по себи кривицно дјело и ако се вец именује за њиховог цлана, одмах затвор. Ту изгледа нема везе ко си и циме се бавис, тек кад покусас убити некога онда те хапсе. А док сверцујес и препродајес дрогу, све је ок. Једино сто им скидам капу, јос нисам цуо да је неко недузан страдао у њиховим окрсајима. Све док је тако, нек се клепају колико хоце.

ОДГОВОРИТЕ