ХР полиција позвала грађане и туристе на опрез од крађе

Хрватска поллиција упозорила је грађане и туристе да када иду на плажу не носе веће количине новца, вредан накит или друге скупоцене предмете.

Регион 18.06.2022 | 08:36
ХР полиција позвала грађане и туристе на опрез од крађе

Уз подсећање на последње случајеве крађе на хрватским плажама, обе на подручју Ровиња, полиција је позвала грађане на опрез.

"Ако на плажу долазите својим возилом, затворите све прозоре и закључајте врата возила, а у возилу на видљивом месту не остављајте вредне предмете", упозорили су из полиције.

Указали су да уколико на плажу иду бициклом, обезбеде се од крађе тако што ће га вежати за фиксне предмете као што су дрво или ограда.

Препорука је да се на плажу носе само најпотребније ствари и новца онолико колико је потребно.

Посебно су упозорили да се личне исправе и новац не држе заједно, а банковну картицу треба држати одвојено од записног ПИН кода.

Саветују да се пред другим особама не показује без потребе новац и друге вредности, као и да се на скровитом месту држе кључеви на којима је број апартмана, собе или возила.

"Своје ствари на плажи имајте под надзором или их оставите под надзором познате особе. Припазите на наметљиве особе које вам понуде помоћ - нису сви добронамерни", упозоравају из полиције.

А, ако се крађа већ догоди потребно је кажу позвати полицију, пренели су хрватски медији.

(Тањуг/ фото: Дује Кларић/Цропиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Искрено

18.06.2022 10:50

Нит ћу на море нит ми имају шта украсти, жалосно. И лопова би ме било срамота?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За: ИСКРЕНО

18.06.2022 12:16

Е,слатко се насмијах.Исти случај је и код мене.Када би ми лопов,украо новчаник,вјероватно би ставио у њега повецу новчаницу и вратио га.А море? Лавор и квасим ноге.Жалосно,али истинито.БОЖЕ ЗДРАВЉА!

Name

марко,њемацка

18.06.2022 16:23

па сто полиција не затвори у затвор те лопове као у титиној дрзави,ал није вам ваљала па сад трпите

ОДГОВОРИТЕ