Владајући на истом задатку - узети што више од народа

- Наводно се свађају, а заправо су све три владајуће странке, и СДА и СНСД и ХДЗ, на истом задатку: заједничким снагама узети што више од народа...

Република Српска 17.06.2022 | 17:58
Владајући на истом задатку - узети што више од народа

- Нико не спори да је Управа за индиректно опорезивање битна институција, да им треба адекватан простор за рад, али споримо и спорићемо могућност да из буџета узму 100 милиона КМ и купе зграду од, гле чуда, кума члана Предсједништва БиХ, умјесто 40 милиона колико имају на располагању по том основу – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић реагујући на одговор Савјета министара БиХ на захтјев Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ да наложи Управи за индиректно опорезивање да поништи јавну набавку за пословну зграду у Бањалуци у вриједности од 100 милиона КМ. 

Бореновић подсјећа да су услови јавне набавке били такви да је „нацртана“ кумовска зграда, а да се подизање цијене до 100 милиона КМ одвијало у неколико фаза.

- Чак и при тренутним цијенама некретнина, та зграда не може да кошта више од предвиђене цијене, а уз другачије услове јавне набавке то сигурно не би била једина пословна зграда у Бањалуци коју би могли купити, односно саградити у оквиру расположивог буџета. Овдје је проблем што су упланирали да одједном подигну цијену 60 милиона и не одустају ни по коју цијену. Та корумпирана политичка елита се осилила толико да их није брига што је то свима голим оком видљиво - додаје Бореновић.

Бореновић истиче да је недавна „бриселска слога“ актуелне власти рефлексија онога што раде и овдје: 

- Наводно се свађају, а заправо су све три владајуће странке, и СДА и СНСД и ХДЗ, на истом задатку: заједничким снагама узети што више од народа. Док СНСД и ХДЗ удружено „гурају“ овај контроверзни посао око куповине зграде за потребе УИО, СДА министри у Савјету министара редовно треба да дижу руке за то. Они су у сваком смислу конвертибилни: од чињенице да мијењају приче како вјетар дува, до тога да им је и то добра валута када требају наплатити лажни патриотизам и велике националне приче – рекао је Бореновић. 

Подсјећамо, Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ је у јуну 2021. године усвојио иницијативу посланика Бранислава Бореновића и Мире Пекић којом се којом се обавезује Савјет министара БиХ да најкасније у року од седам дана од дана усвајања иницијативе донесе одлуку којом налаже Управи за индиректно опорезивање да поништи поступак јавне набавке куповине пословне зграде у износу од скоро 100 милиона КМ.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Бореновиц

17.06.2022 16:19

Овај читаву годину спомиње 100 милиона. Досадио богу и народу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.06.2022 19:23

Теби је опет теско да сватис. Требао би ти нацртати.

Name

Татар

17.06.2022 16:45

Опозиција је ту да то све спреци. Али не и код нас.Наса опозиција само из прикрајка шпијунира и упире прстом а да шта конкретно уради,ма ни говора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Центар БЛ

17.06.2022 17:56

Па ста опозиција да ради друго: упозорили су јавност и дигли то на ниво парламента који је рекао да то треба обуставити!? Па не мозе опозиција хапсити, ваљда има суд да хапси оног ко краде и не постује парламент. Цудан смо ми народ

Name

Бореновиц Ре

17.06.2022 18:14

Па друго ниста и не зна.

Name

Цоле

17.06.2022 18:16

Ста це опозиција урадити,гдје це се они поредити са Додиком.Небо и земља.

Name

Мицко

17.06.2022 18:20

Не води се тако кампања Бореновицу.Мало добро размисли о томе ако мислите добити изборе.

Name

Савјетник

17.06.2022 18:59

Опозицијо: Уздај се усе и у своје кљусе,пустите друге.Срдацан поздрав!

Name

+

17.06.2022 18:25

Дајте приједлог овако. Да Народ чује. На скупштини Владајући не изгласају. Али мали број људи гледа скупштину. Неписмени је већи број људи за Систем који гледа Скупштину. Млади раде и не стижу. Нису информисани, какав је отпор Опозицији. Велики сте Борци Опозицио. Али Власт је бројнија. Нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

17.06.2022 20:04

Наша опозиција не може ништа судови раде за власт, а не по закону. Властодршци незнају за казне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стена

17.06.2022 20:12

Па ваљда је посао опозиције да покрене народ на револт,на улице ,револуцију како би се променила власт лоповска.То је посао опозиције.Али јасно је да се ови лидери опозиције плаше да побиједе јер се пласе борбе коју треба да воде и против мафије и против странаца.ДА ЛИ БИ ПРИЗНАО БОРЕНОВИЋ СМИТА..А онда је издајник јер ето Додик га кобива не признаје

ОДГОВОРИТЕ