Тривић: Састанак у Бриселу нанио доста штете Српској

- И ја као народни посланик, и моје колеге из СДС-а, г. Ђорђе Милићевић и г. Јовица Радуловић, ту смо да разговармо са народом о свим актуелним темама и питањима која их занимају. Што се тиче политичких тема, доста питања је отворио недавни састанак у Бриселу, прихватање, односно неприхватање од стране опозиције прикључивању изјави званичника ЕУ – рекла је Јелена Тривић, посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, након скупа „Разговор са грађанима“ одржаном у Писарима, општина Шамац. 

Република Српска 16.06.2022 | 14:55
Тривић: Састанак у Бриселу нанио доста штете Српској

Тривићева каже да је изјава у детаљима доста штетна по Републику Српску и да њено прихватање на мала врата уводи Српску у одрицање од својих механизама заштите, што нико од владајућих не жели да призна. 

- Међутим, овдје смо првенствено да разговарамо о кључним животним питањима наших грађана: колико су поскупљења утицала на животни стандард, шта је власт учинила и шта је могла да учини да се стање поправи, какви су пољопривредни потенцијали у Републици Српској, како њих да подигнемо, како да поправимо здравство које је у јако тешком стању, какво нам је образовање, каква је ситуација по питању борачке популације, шта је са захтјевима бораца и закључцима НСРС од прије два мјесеца, када су рекли да ће урадити нешто по том питању, а није урађено ништа... ту смо, запрво, да са нашим народом разговарамо о начинима како подићи квалитет живота у Републици Српској – исталча је Тривићева. 

Ђорђе Милићевић, члан Предсједништва СДС-а, рекао да је скуп организован на иницијативу мјештана Писара који су жељели да чују народног посланика Јелену Тривић. 

- Народ Посавине је пожелио да их посјети неко са нивоа институција Републике Српске. Општине у којима је народ бирао опозиционе кандидате за Владу Републике Српске апсолутно не постоје. Неколико општина Посавине, у којима су начелници из странака опозиције са републичког нивоа током прошле године су по позиву за инвестиције добиле по око 200, 220 хиљада КМ, док су друге општине исте величине у прва три мјесеца ове године за инфраструктуру добиле по 3 милиона КМ – рекао је Милићевић, истакавши да политичке разлике увијек постоје, али да никада нису биле оволике. 

Он је рекао да га радује чињеница да народ жели да разговара са народним послаником Јеленом Тривић, постави низ питања, међу којима су и она шта је са Војском Републике Српске, Агенцијом за лијекове, УИО Републике Српске. 

- Те одговоре очекујемо од СНСД-а, иако и када су то усвајали, свима нам је било јасно да се ради само о једном предизборном политичком памфлету. Јелена Тривић је очигледно воља народа, а воља народа је да у будућности нема највише функционере који ће дијелити људе по политичкој линији и који неће бити истовремено и директори школа и директори јавних институција и предсједник Републике и члан Предсједништва БиХ, што данас имамо – поручио је Милићевић. 

Јовица Радуловић, члан Главног одбора СДС-а, рекао је да се републичка власт потпуно одродила од народа: 

- Битно је да се власт, како републичка, тако и она на нивоу заједничких институција, врати народу. Јелена Тривић је свакако неко ко на најбољи начин показује какав однос са народом треба да има један народни посланик. Људи су збуњени политиком СНСД-а, преврати које они свакодневно праве нису забиљежени у модерном политичком животу и ту смо да заједничким снагама одговоримо на сва питања која занимају грађане – рекао је Радуловић. 

(БН)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Зитница Тесалије

16.06.2022 13:25

Коме, вама у опозицији ... Па спусти лопту и мотику у саке ... Ако вам не иде политика, не иде ... Ни ја нисам пилот, а комсија јест, па јебига ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.06.2022 17:08

Вулканизер је и вд пилот!

Name

Поздрав Срби

16.06.2022 18:59

Научили смо ми на тиранију СНСД и њихов патриотизам лажни од расељавања становништва до биједе и сиротиње тешко јадном народу само. Борци нису стварали овакву Републику Српску у којој је предност црвена књижица а не војна и боравка.

Name

Додик

16.06.2022 13:31

Да се не уобрази ... Јелена, следеци председник по узору на Грцку председницу, ако истраје и зависно од ситуација... 2034 ... Успут 2027 је година олимпијаде у ЛА ... 2032, 2036, Олимпијаде у бивсој СФРЈ ... Ондонсо Златибор Србија и ЦГ за зимске ... Србија Бугарска и Македонија за љетње ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Златибор 2032

16.06.2022 13:36

Такодје требало би рацунати и Херцеговину за ЗОИ, сад који је корак 2032 ЗОИ 2036 Љетње ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нинушка,

16.06.2022 13:51

Ајде не лапрдај какве штете,само да вам се свима богатити док ми гладујемо ..Пензије и плате скоро дупло ниже него у Федерацији.И ти се томе крива. Више него дупло мање становника а задуженост 6,1милијарда,а тамо 6,4милијарде..Ето како цветамо и како смо бољи ентитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невен Ђ.

16.06.2022 17:22

Ко се богати?! Ти твоји, Миле и екипа!

Name

Састанак

16.06.2022 14:08

У Бриселу није нанио стете, у Петрограду јос мање ... Додик се мора позабавити сада висе опозицијом и коодлацењем појединх политицара, за ради сасјецања проблема у старту, као сто је коодлацење довело у Украјини и свим земљама гдје је НАТО и Америка врсила утицај, својом иницијативом или непромисљеним приступима овим појавама ... Следеци састанак Додик и Саровиц ... Прво га мора уватит и обавезат, или затворит ... Морају наци поље одмјеравања ... Одреди за опозицију треба да буду форимрани и да се врси затварање језика Саровица у одредјену форму по којој це цивил моци пратити свој избор, односно затварати ране друства као сто је опозиција ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.06.2022 17:08

Опет си прескоцио тарапију!

Name

гога

16.06.2022 14:09

Дај Јелена кани се висе критика него ухвати се посла да видимо твој програм,за сада моземо да слусамо само критике и сваки дан прице о Додику и то је стварно висе досадило за слусати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Гога

16.06.2022 17:46

Е Гого стварно си да не кажем шта. Па Јелена сваки дан прича о програму али ти то нећеш да чујеш. Па само да мање краду, ето ти најјачег програма. Јеси сад сконтала.

Name

Глупост

16.06.2022 19:02

Какав глуп коментар. Јесте ли га сами саставили или вам је неко помагао?

Name

Ре

16.06.2022 19:02

Папагаји се стално јављају. По стоти пут питају за програм. Можете ли ишта паметније смислити. Више те глупости не пролазе нигдје. Немојте вријеђати народ, није толико глуп.

Name

Јелена Тривиц

16.06.2022 14:09

Грцка ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мара

16.06.2022 15:56

Јелена не дрзи предавања него несто паметно уради за овај народ.То сто казес знају висе и птице на грани.

Name

БОЛЕ

16.06.2022 18:17

Шта сте навалили на Јелену зар не видите да се онај горе скроз погубио а нико му ништа не може још. Свака сила и невоља за времена а њему вријеме истиче.

Name

+

16.06.2022 16:27

Јелена није узрок садашњој задужености од 6,1 милијарде. Храбра и обећава помоћи Народу Правну Државу и економско јачање. Народ треба да ради. А Јелена има свој крух. Хвала јој на залагању и искреној љубави за Свој Народ и РС. Ко то не види. Глуп је. Само сам Пензионер. Бачен живот. Срећна је ова Генерација са Јеленом, Вуканом, Драшком, Говедарицом, Босићем, и Свима зрелијим старијим, који су уз њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нуно

16.06.2022 18:47

За комплетну опозицију је Вукан цар и само он може Доду бацит на кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.06.2022 07:20

Јелена је цар?Јелена је право Српско име. Јелена је будуца Предсједница РС. Додик је сеоска варалица и пијацар.