Trivić: Sastanak u Briselu nanio dosta štete Srpskoj

- I ja kao narodni poslanik, i moje kolege iz SDS-a, g. Đorđe Milićević i g. Jovica Radulović, tu smo da razgovarmo sa narodom o svim aktuelnim temama i pitanjima koja ih zanimaju. Što se tiče političkih tema, dosta pitanja je otvorio nedavni sastanak u Briselu, prihvatanje, odnosno neprihvatanje od strane opozicije priključivanju izjavi zvaničnika EU – rekla je Jelena Trivić, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nakon skupa „Razgovor sa građanima“ održanom u Pisarima, opština Šamac. 

Republika Srpska 16.06.2022 | 14:55
Trivić: Sastanak u Briselu nanio dosta štete Srpskoj

Trivićeva kaže da je izjava u detaljima dosta štetna po Republiku Srpsku i da njeno prihvatanje na mala vrata uvodi Srpsku u odricanje od svojih mehanizama zaštite, što niko od vladajućih ne želi da prizna. 

- Međutim, ovdje smo prvenstveno da razgovaramo o ključnim životnim pitanjima naših građana: koliko su poskupljenja uticala na životni standard, šta je vlast učinila i šta je mogla da učini da se stanje popravi, kakvi su poljoprivredni potencijali u Republici Srpskoj, kako njih da podignemo, kako da popravimo zdravstvo koje je u jako teškom stanju, kakvo nam je obrazovanje, kakva je situacija po pitanju boračke populacije, šta je sa zahtjevima boraca i zaključcima NSRS od prije dva mjeseca, kada su rekli da će uraditi nešto po tom pitanju, a nije urađeno ništa... tu smo, zaprvo, da sa našim narodom razgovaramo o načinima kako podići kvalitet života u Republici Srpskoj – istalča je Trivićeva. 

Đorđe Milićević, član Predsjedništva SDS-a, rekao da je skup organizovan na inicijativu mještana Pisara koji su željeli da čuju narodnog poslanika Jelenu Trivić. 

- Narod Posavine je poželio da ih posjeti neko sa nivoa institucija Republike Srpske. Opštine u kojima je narod birao opozicione kandidate za Vladu Republike Srpske apsolutno ne postoje. Nekoliko opština Posavine, u kojima su načelnici iz stranaka opozicije sa republičkog nivoa tokom prošle godine su po pozivu za investicije dobile po oko 200, 220 hiljada KM, dok su druge opštine iste veličine u prva tri mjeseca ove godine za infrastrukturu dobile po 3 miliona KM – rekao je Milićević, istakavši da političke razlike uvijek postoje, ali da nikada nisu bile ovolike. 

On je rekao da ga raduje činjenica da narod želi da razgovara sa narodnim poslanikom Jelenom Trivić, postavi niz pitanja, među kojima su i ona šta je sa Vojskom Republike Srpske, Agencijom za lijekove, UIO Republike Srpske. 

- Te odgovore očekujemo od SNSD-a, iako i kada su to usvajali, svima nam je bilo jasno da se radi samo o jednom predizbornom političkom pamfletu. Jelena Trivić je očigledno volja naroda, a volja naroda je da u budućnosti nema najviše funkcionere koji će dijeliti ljude po političkoj liniji i koji neće biti istovremeno i direktori škola i direktori javnih institucija i predsjednik Republike i član Predsjedništva BiH, što danas imamo – poručio je Milićević. 

Jovica Radulović, član Glavnog odbora SDS-a, rekao je da se republička vlast potpuno odrodila od naroda: 

- Bitno je da se vlast, kako republička, tako i ona na nivou zajedničkih institucija, vrati narodu. Jelena Trivić je svakako neko ko na najbolji način pokazuje kakav odnos sa narodom treba da ima jedan narodni poslanik. LJudi su zbunjeni politikom SNSD-a, prevrati koje oni svakodnevno prave nisu zabilježeni u modernom političkom životu i tu smo da zajedničkim snagama odgovorimo na sva pitanja koja zanimaju građane – rekao je Radulović. 

(BN)

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Zitnica Tesalije

16.06.2022 13:25

Kome, vama u opoziciji ... Pa spusti loptu i motiku u sake ... Ako vam ne ide politika, ne ide ... Ni ja nisam pilot, a komsija jest, pa jebiga ...

ODGOVORITE
Name

Re

16.06.2022 17:08

Vulkanizer je i vd pilot!

Name

Pozdrav Srbi

16.06.2022 18:59

Naučili smo mi na tiraniju SNSD i njihov patriotizam lažni od raseljavanja stanovništva do bijede i sirotinje teško jadnom narodu samo. Borci nisu stvarali ovakvu Republiku Srpsku u kojoj je prednost crvena knjižica a ne vojna i boravka.

Name

Dodik

16.06.2022 13:31

Da se ne uobrazi ... Jelena, sledeci predsednik po uzoru na Grcku predsednicu, ako istraje i zavisno od situacija... 2034 ... Usput 2027 je godina olimpijade u LA ... 2032, 2036, Olimpijade u bivsoj SFRJ ... Ondonso Zlatibor Srbija i CG za zimske ... Srbija Bugarska i Makedonija za ljetnje ...

ODGOVORITE
Name

Zlatibor 2032

16.06.2022 13:36

Takodje trebalo bi racunati i Hercegovinu za ZOI, sad koji je korak 2032 ZOI 2036 Ljetnje ...

ODGOVORITE
Name

Ninuška,

16.06.2022 13:51

Ajde ne laprdaj kakve štete,samo da vam se svima bogatiti dok mi gladujemo ..Penzije i plate skoro duplo niže nego u Federaciji.I ti se tome kriva. Više nego duplo manje stanovnika a zaduženost 6,1milijarda,a tamo 6,4milijarde..Eto kako cvetamo i kako smo bolji entitet.

ODGOVORITE
Name

Невен Ђ.

16.06.2022 17:22

Ко се богати?! Ти твоји, Миле и екипа!

Name

Sastanak

16.06.2022 14:08

U Briselu nije nanio stete, u Petrogradu jos manje ... Dodik se mora pozabaviti sada vise opozicijom i koodlacenjem pojedinh politicara, za radi sasjecanja problema u startu, kao sto je koodlacenje dovelo u Ukrajini i svim zemljama gdje je NATO i Amerika vrsila uticaj, svojom inicijativom ili nepromisljenim pristupima ovim pojavama ... Sledeci sastanak Dodik i Sarovic ... Prvo ga mora uvatit i obavezat, ili zatvorit ... Moraju naci polje odmjeravanja ... Odredi za opoziciju treba da budu forimrani i da se vrsi zatvaranje jezika Sarovica u odredjenu formu po kojoj ce civil moci pratiti svoj izbor, odnosno zatvarati rane drustva kao sto je opozicija ...

ODGOVORITE
Name

Re

16.06.2022 17:08

Opet si preskocio tarapiju!

Name

goga

16.06.2022 14:09

Daj Jelena kani se vise kritika nego uhvati se posla da vidimo tvoj program,za sada mozemo da slusamo samo kritike i svaki dan price o Dodiku i to je stvarno vise dosadilo za slusati.

ODGOVORITE
Name

Re Goga

16.06.2022 17:46

E Gogo stvarno si da ne kažem šta. Pa Jelena svaki dan priča o programu ali ti to nećeš da čuješ. Pa samo da manje kradu, eto ti najjačeg programa. Jesi sad skontala.

Name

Glupost

16.06.2022 19:02

Kakav glup komentar. Jeste li ga sami sastavili ili vam je neko pomagao?

Name

Re

16.06.2022 19:02

Papagaji se stalno javljaju. Po stoti put pitaju za program. Možete li išta pametnije smisliti. Više te gluposti ne prolaze nigdje. Nemojte vrijeđati narod, nije toliko glup.

Name

Jelena Trivic

16.06.2022 14:09

Grcka ?

ODGOVORITE
Name

Mara

16.06.2022 15:56

Jelena ne drzi predavanja nego nesto pametno uradi za ovaj narod.To sto kazes znaju vise i ptice na grani.

Name

BOLE

16.06.2022 18:17

Šta ste navalili na Jelenu zar ne vidite da se onaj gore skroz pogubio a niko mu ništa ne može još. Svaka sila i nevolja za vremena a njemu vrijeme ističe.

Name

+

16.06.2022 16:27

Jelena nije uzrok sadašnjoj zaduženosti od 6,1 milijarde. Hrabra i obećava pomoći Narodu Pravnu Državu i ekonomsko jačanje. Narod treba da radi. A Jelena ima svoj kruh. Hvala joj na zalaganju i iskrenoj ljubavi za Svoj Narod i RS. Ko to ne vidi. Glup je. Samo sam Penzioner. Bačen život. Srećna je ova Generacija sa Jelenom, Vukanom, Draškom, Govedaricom, Bosićem, i Svima zrelijim starijim, koji su uz njih.

ODGOVORITE
Name

Nuno

16.06.2022 18:47

Za kompletnu opoziciju je Vukan car i samo on može Dodu bacit na koljena.

ODGOVORITE
Name

Re

17.06.2022 07:20

Jelena je car?Jelena je pravo Srpsko ime. Jelena je buduca Predsjednica RS. Dodik je seoska varalica i pijacar.