Што прије увести мању стопу ПДВ на животне намирнице

Приједлог СДС-а о смањењу стопе ПДВ-а на 5% на основне животне намирнице који је данас усвојен у Дому народа БиХ нешто је што је требало бити усвојено још прије два мјесеца када смо испред СДС и упутили приједлог измјена у процедуру, поручио је данас Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке.  

Република Српска 15.06.2022 | 14:49
Што прије увести мању стопу ПДВ на животне намирнице

„Пошто приједлог није усвојен у истом тексту као у Представничком дому слиједи усаглашавање што ће додатно пролонгирати смањење цијена  основних животних намирница на вријеме које грађани оптерећени инфлацијом немају.  

Очекујем да ће бити толико одговорности да се хитно приступи усагалашавању текста овога закона како би држава макар на овај начин олакшала терете поскупљења за грађане јер у протеклих пет мјесеци колико криза краја актуелна власт није изашла ни са једним приједлогом како помоћи грађанима“, закључио је Шаровић. 

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Сагитариус

15.06.2022 13:12

Док се обаве додатна усаглашавања ове одлуке, о смањењу стопе ПДВ-а за пет посто, на основне животне намирнице, проћи ће још пар мјесеци, за то вријеме слиједе и нова поскупљења, и грађани са најнижим примањима, и пензионери, има да скапају од олакшица које им власт галантно сервира!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фебо

15.06.2022 13:56

Мислим да опструишу што више јер су свјесни да одлазе из фотеља па да се до формирања нове власти узме што више може да се народ исциједи ко лимун до задње капи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

15.06.2022 15:38

Приједјите са ријечи на дјела.Немојте само МОРА,МОРА,МОРА!

Name

НН

15.06.2022 15:22

Нема од тога ништа, док год влада не преузме контролу над формирањем цијена свих артикала од горива преко уља до пелета и не почне хапсити и судити, ове наше вајне, привреднике за профитерство нема од тога ништа. Који је основ да уље буде 6 КМ, пелет 600 КМ/т, а дизел 3,40 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

15.06.2022 16:22

Немојте ни сада.Кад нисте до сада нек стоји прије ће овај глупи народ причекати од штовања и глади