Što prije uvesti manju stopu PDV na životne namirnice

Prijedlog SDS-a o smanjenju stope PDV-a na 5% na osnovne životne namirnice koji je danas usvojen u Domu naroda BiH nešto je što je trebalo biti usvojeno još prije dva mjeseca kada smo ispred SDS i uputili prijedlog izmjena u proceduru, poručio je danas Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.  

Republika Srpska 15.06.2022 | 14:49
Što prije uvesti manju stopu PDV na životne namirnice

„Pošto prijedlog nije usvojen u istom tekstu kao u Predstavničkom domu slijedi usaglašavanje što će dodatno prolongirati smanjenje cijena  osnovnih životnih namirnica na vrijeme koje građani opterećeni inflacijom nemaju.  

Očekujem da će biti toliko odgovornosti da se hitno pristupi usagalašavanju teksta ovoga zakona kako bi država makar na ovaj način olakšala terete poskupljenja za građane jer u proteklih pet mjeseci koliko kriza kraja aktuelna vlast nije izašla ni sa jednim prijedlogom kako pomoći građanima“, zaključio je Šarović. 

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sagitarius

15.06.2022 13:12

Dok se obave dodatna usaglašavanja ove odluke, o smanjenju stope PDV-a za pet posto, na osnovne životne namirnice, proći će još par mjeseci, za to vrijeme slijede i nova poskupljenja, i građani sa najnižim primanjima, i penzioneri, ima da skapaju od olakšica koje im vlast galantno servira!!

ODGOVORITE
Name

Febo

15.06.2022 13:56

Mislim da opstruišu što više jer su svjesni da odlaze iz fotelja pa da se do formiranja nove vlasti uzme što više može da se narod iscijedi ko limun do zadnje kapi

ODGOVORITE
Name

Mm

15.06.2022 15:38

Prijedjite sa riječi na djela.Nemojte samo MORA,MORA,MORA!

Name

НН

15.06.2022 15:22

Нема од тога ништа, док год влада не преузме контролу над формирањем цијена свих артикала од горива преко уља до пелета и не почне хапсити и судити, ове наше вајне, привреднике за профитерство нема од тога ништа. Који је основ да уље буде 6 КМ, пелет 600 КМ/t, а дизел 3,40 КМ.

ODGOVORITE
Name

Tatar

15.06.2022 16:22

Nemojte ni sada.Kad niste do sada nek stoji prije će ovaj glupi narod pričekati od štovanja i gladi