Ко су савјетници Вучићу: Даме воде главну ријеч

Седам саветника за разне области, од јавних политика до безбедности, чиниће у наредном периоду најужи тим председника Србије Александра Вучића. Оно што, међутим, запада за око, јесте да су у њему доминантне даме.

Србија 14.06.2022 | 21:26
Ко су савјетници Вучићу: Даме воде главну ријеч

Вучић је други мандат на месту шефа државе отпочео 31. маја, када је у Скупштини Србије положио заклетву. Као и претходних година, у обављању дужности помагаће му специјални саветници, од којих сваки има свој делокруг рада.

Неки од њих су са њим још док није био председник државе, неки су се прикључивали касније, а ових дана су поједини поново именовани на исте функције.

Сузана Васиљевић - сарадња са медијима

Сузана Васиљевић је била Вучићева саветница за медије и у прошлом председничком мандату, а скоро читаву деценију један је од његових најближих сарадника.

Међу првима је постала део Вучићевог кабинета 2012. године, када је изабран за министра одбране и првог потпредседника Владе Србије.

Бранка Ђукић - јавне политике

Бранка Ђукић је бивша дугогодишња директорка агенције "Тањуг", а и у другом Вучићевом мандату је именована за његову саветницу.

На ту позицију је дошла прошле године, а према наводима из Службеног гласника, њен делокруг биће област јавних политика.

Татјана Јовић - спољна политика

Још једна сарадница која ће наставити саветнички ангажман на Андрићевом венцу је и Татјана Јовић.

Она је бивша новинарка РТС-а, са Вучићева сарадница је још од 2013. године.

Она ни убудуће неће мењати делокруг рада па ће, као и до сада, бити задужена за спољну политику.

Верица Лазић - социјална и здравствена питања

Међу саветницима председника Републике је и Верица Лазић, некадашња директорка Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО).

У Вучићевом тиму је од 2017. године, где по свему судећи и остаје, и где ће се у убудуће бавити социјалним и здравственим питањима.

Дејан Савић - култура

На месту саветника за културу налази се Дејан Савић, диригент и некадашњи управник Народног позоришта у Београду, који је са тог места отишао када је поднео је оставку због неслагања у тадашњем колективу.

Када је од Владе Србије затражио разрешење, Савић је у писму додао да “стоји чврсто на позицијама државне политике и себе ставља на располагање”.

Ненад Михаиловић - односи са особама са инвалидитетом

Некадашњи новинар, уредник и водитељ емисије "Лични став" Ненад Михаиловић је у Вучићевом тиму задужен за односе са особама са инвалидитетом.

Део тима председника Србије је од 2019. године.

Милорад Вељовић - безбедност

За саветовање из области безбедности, у Председништву је задужен Милорад Вељовић, некадашњи директор полиције. Он је на том месту провео годово читаву деценију, од 2006. до 2015. године, када га је Влада разрешила пошто је испунио услове за пензионисање.

Када је Вучић био премијер, Вељовић је постављен за његовог саветника за регионалну и националну безбедност, а на Андрићев венац "преселио се" у септембру 2017. године.

Иако није на фунцкији саветника, Вучић има још једног блиског, дугогодишњег сарадника, Ивицу Којића који је на функцији шефа кабинета председника Србије. На функцији генералног секретара је Сузана Пауновић.

(Блиц    ФОТО: <спан стyле="фонт-сизе: 10пт;">ОЛИВЕР БУНИЋ, YОУТУБЕ/БАЛКАН ИНФО - ЗВАНИЧНИ КАНАЛ, ТАЊУГ/ДРАГАН КУЈУНЏИЋ, ДЕЈАН БРИЗА, ПРЕДРАГ ДЕДИЈЕР, ТАЊУГ/ СТРАХИЊА АЋИМОВИЋ / РИНГИЕР)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Милан Србац

14.06.2022 19:33

Жељка Цвијановић има осамнаест савјетника, толико о њеној бахатости и памети!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

15.06.2022 03:58

Код нас бисерка и бурле имају 34 савјетника. Бисерка цак и за физицко васпитање.

Name

Т39842288

15.06.2022 04:58

Па мора имати, конобарици је мјесто у кафани а не у предсједништву

Name

Ре Милан

15.06.2022 05:33

Зељка 18 Вуциц 6 све рецено

Name

18 патуљака

15.06.2022 06:44

И џаба јој глупа је свакако.

Name

Повезнице

14.06.2022 20:21

Размјена псенице, кромпира и кукуруза измедју Србије и Грцке, успутно дигитално биљезење позитивности ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми

15.06.2022 10:38

Зељку не мозе насавјетоват нико!Само миле мозе да је науци глупости!

ОДГОВОРИТЕ