Због страха од санкција Српску стављају на добош

-...Ово је доказ српском народу да своју судбину не смије везати за судбину лидера који се плаше санкција и за спас сопствене коже спремни су Српску ставити на добош'', категоричан је Главаш.

Република Српска 14.06.2022 | 14:10
Због страха од санкција Српску стављају на добош

''ДНС је увијек на првом мјесту имао Републику Српску и тако се наш предсједник Ненад Нешић поставио у Бриселу. За разлику од тројке – Додик, Ђокић, Стевандић која се уплашила санкција и црних листи, нама је једино битно мишљење нашег народа. Они су фактички пристали да сведу Републику Српску на празну љуштуру, без надлежности и механизама заштите.

Зато лидери уцијењени од међународне заједнице више никада не смију одлучивати о судбини Републике Српске. Морају нас представљати храбри и одважни лидери који исто мисле и говоре и у Бањој Луци и у Бриселу, и не боје се за Републику Српску понијети сваку личну жртву.'', ово је казао посланик и члан Предсједништва ДНС Александар Главаш, објашњавајући зашто предсједник ДНС Ненад Нешић није прихватио Споразум лидера.

''Ми у ДНС смо поносни јер се наш предсједник није крио иза Додика нити измишљао разлоге зашто не прихвата Споразум. Једини је храбро и одлучно рекао да Споразум не прихвата јер је штетан за Републику Српску и у супротности са ставовима Народне скупштине.'', констатује Главаш.

Он даље наводи да ''нико, па макар то био и Милорад Додик, не може рећи да прихвата и да ће реализовати одлуке судова у БиХ када је Народна скупштина јасно утврдила став да су одлуке Уставног суда БиХ о државној имовини, пољопривредном земљишту, концесијама, ријекама итд. неприхватљиве, политичке, антидејтонске и да се њима отимају надлежности Српске.''

''А посебно нико, па ни Милорад Додик, не може прихватити у име Републике Српске да ће Устав БиХ ускладити са мишљењем Венецијанске комисије. То је нестанак Републике Српске и питам се да ли је тројка – Додик, Ђокић и Стевандић отишла неприпремљена на састанак. Ово је доказ српском народу да своју судбину не смије везати за судбину лидера који се плаше санкција и за спас сопствене коже спремни су Српску ставити на добош'', категоричан је Главаш.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

<>

14.06.2022 12:26

Види сад овог ,и изјава!!!Добос!А ти српску цувас и бранис од Додика?А сви једва цекате да будете папци ,и вец сте радили мсње-висе исте и слицне ствари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису нису

14.06.2022 12:37

Знају они да им је то једини спас од закона и спасавањеее прљавог капиталаааа одлицно одрадјеноо али за цовиц Осовинууу! Ратни и постратни лопови харајуууу до даљњег

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

14.06.2022 13:35

Како ово објаснити свима Српска у срцу и на првом месту а кад погледамо ранг листу развијености земаља региона Српска уопште није рангирана Господо или ви сви лажете или је неко из зависности избрисао Српску са те листе.

Name

Истина

14.06.2022 20:36

Боље да сутис него сваста да прицас Прво,ми смо дебело под санкцијама а друго на листама се увијек рангирају дрзаве,сто РС није.

ОДГОВОРИТЕ