Zbog straha od sankcija Srpsku stavljaju na doboš

-...Ovo je dokaz srpskom narodu da svoju sudbinu ne smije vezati za sudbinu lidera koji se plaše sankcija i za spas sopstvene kože spremni su Srpsku staviti na doboš'', kategoričan je Glavaš.

Republika Srpska 14.06.2022 | 14:10
Zbog straha od sankcija Srpsku stavljaju na doboš

''DNS je uvijek na prvom mjestu imao Republiku Srpsku i tako se naš predsjednik Nenad Nešić postavio u Briselu. Za razliku od trojke – Dodik, Đokić, Stevandić koja se uplašila sankcija i crnih listi, nama je jedino bitno mišljenje našeg naroda. Oni su faktički pristali da svedu Republiku Srpsku na praznu ljušturu, bez nadležnosti i mehanizama zaštite.

Zato lideri ucijenjeni od međunarodne zajednice više nikada ne smiju odlučivati o sudbini Republike Srpske. Moraju nas predstavljati hrabri i odvažni lideri koji isto misle i govore i u Banjoj Luci i u Briselu, i ne boje se za Republiku Srpsku ponijeti svaku ličnu žrtvu.'', ovo je kazao poslanik i član Predsjedništva DNS Aleksandar Glavaš, objašnjavajući zašto predsjednik DNS Nenad Nešić nije prihvatio Sporazum lidera.

''Mi u DNS smo ponosni jer se naš predsjednik nije krio iza Dodika niti izmišljao razloge zašto ne prihvata Sporazum. Jedini je hrabro i odlučno rekao da Sporazum ne prihvata jer je štetan za Republiku Srpsku i u suprotnosti sa stavovima Narodne skupštine.'', konstatuje Glavaš.

On dalje navodi da ''niko, pa makar to bio i Milorad Dodik, ne može reći da prihvata i da će realizovati odluke sudova u BiH kada je Narodna skupština jasno utvrdila stav da su odluke Ustavnog suda BiH o državnoj imovini, poljoprivrednom zemljištu, koncesijama, rijekama itd. neprihvatljive, političke, antidejtonske i da se njima otimaju nadležnosti Srpske.''

''A posebno niko, pa ni Milorad Dodik, ne može prihvatiti u ime Republike Srpske da će Ustav BiH uskladiti sa mišljenjem Venecijanske komisije. To je nestanak Republike Srpske i pitam se da li je trojka – Dodik, Đokić i Stevandić otišla nepripremljena na sastanak. Ovo je dokaz srpskom narodu da svoju sudbinu ne smije vezati za sudbinu lidera koji se plaše sankcija i za spas sopstvene kože spremni su Srpsku staviti na doboš'', kategoričan je Glavaš.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

<>

14.06.2022 12:26

Vidi sad ovog ,i izjava!!!Dobos!A ti srpsku cuvas i branis od Dodika?A svi jedva cekate da budete papci ,i vec ste radili msnje-vise iste i slicne stvari!

ODGOVORITE
Name

Nisu nisu

14.06.2022 12:37

Znaju oni da im je to jedini spas od zakona i spasavanjeee prljavog kapitalaaaa odlicno odradjenoo ali za covic Osovinuuu! Ratni i postratni lopovi harajuuuu do daljnjeg

ODGOVORITE
Name

Tatar

14.06.2022 13:35

Kako ovo objasniti svima Srpska u srcu i na prvom mestu a kad pogledamo rang listu razvijenosti zemalja regiona Srpska uopšte nije rangirana Gospodo ili vi svi lažete ili je neko iz zavisnosti izbrisao Srpsku sa te liste.

Name

Istina

14.06.2022 20:36

Bolje da sutis nego svasta da pricas Prvo,mi smo debelo pod sankcijama a drugo na listama se uvijek rangiraju drzave,sto RS nije.

ODGOVORITE