Теретни воз налетио на возило на прелазу код Модриче

 Теретни воз налетио је на путничко возило на путном прелазу "Брђани" између Врањака и Копривне на подручју Модриче, саопштено је из "Жељезница Републике Српске".

Република Српска 14.06.2022 | 08:12
Теретни воз налетио на возило на прелазу код Модриче

Из "Жељезница" су навели да је теретни воз саобраћао из Шамца ка Добоју и да се удес догодио синоћ у 20.46 часова.

"Машиновођа је увидјевши возило на путном прелазу поступио по прописима, давао звучне сигнале упозорења и приступио кочењу, али се нажалост удес није могао избјећи", наводи се у саопштењу.

На лице мјеста су одмах изашле надлежне службе Хитне помоћи и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, као и Комисија за ванредне догађаје "Жељезница".

"Жељезнице" у саопштењу напомињу да је путни прелаз "Брђани" осигуран саобраћајним знаковима на путу, "Андрејевим крстом" и троуглом прегледности.

Из "Жељезница" поново апелују да сви учесници у саобраћају поштују саобраћајне прописе и сигнализацију, буду одговорни према себи и другима, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбиједно након преласка пруге, наставе вожњу. 

(Срна Фото: Илустрација) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Иво

14.06.2022 06:24

А што немају рампе да се саме спуштају кад иде воз? Ок, ово је теретни, али зар имамо путнички воз? Чему служе железнице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саобраћајна (не)култура

14.06.2022 09:30

Рампе су као гаранција и заштита од непажње? Шта рећи за случај од прије мјесец дана, када је човјек на прелазу у близини Станара поломио спуштену рампу и директно подлетио под воз?!

Name

мислим

14.06.2022 08:11

Брзине су то данс а возаци неопрезни.Ма ко оцекује неки воз.

ОДГОВОРИТЕ