Teretni voz naletio na vozilo na prelazu kod Modriče

 Teretni voz naletio je na putničko vozilo na putnom prelazu "Brđani" između Vranjaka i Кoprivne na području Modriče, saopšteno je iz "Željeznica Republike Srpske".

Republika Srpska 14.06.2022 | 08:12
Teretni voz naletio na vozilo na prelazu kod Modriče

Iz "Željeznica" su naveli da je teretni voz saobraćao iz Šamca ka Doboju i da se udes dogodio sinoć u 20.46 časova.

"Mašinovođa je uvidjevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost udes nije mogao izbjeći", navodi se u saopštenju.

Na lice mjesta su odmah izašle nadležne službe Hitne pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Кomisija za vanredne događaje "Željeznica".

"Željeznice" u saopštenju napominju da je putni prelaz "Brđani" osiguran saobraćajnim znakovima na putu, "Andrejevim krstom" i trouglom preglednosti.

Iz "Željeznica" ponovo apeluju da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbijedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju. 

(Srna Foto: Ilustracija) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ivo

14.06.2022 06:24

A što nemaju rampe da se same spuštaju kad ide voz? Ok, ovo je teretni, ali zar imamo putnički voz? Čemu služe železnice?

ODGOVORITE
Name

Saobraćajna (ne)kultura

14.06.2022 09:30

Rampe su kao garancija i zaštita od nepažnje? Šta reći za slučaj od prije mjesec dana, kada je čovjek na prelazu u blizini Stanara polomio spuštenu rampu i direktno podletio pod voz?!

Name

mislim

14.06.2022 08:11

Brzine su to dans a vozaci neoprezni.Ma ko ocekuje neki voz.

ODGOVORITE