Возило експлодирало, Мандић се спасио у задњи час

- Драган Мандић, научни сарадник у Пољопривредном институту Републике Српске и доскорашњи шеф Завода за стрна жита, јуче је у Бањалуци у посљедњи моменат извукао живу главу из голфа који је недалеко од ове јавне установе експлодирао, а потом се и запалио, сазнају "Независне новине".

Република Српска 14.06.2022 | 08:06
Возило експлодирало, Мандић се спасио у задњи час


Ова драма догађала се око 8.10 у бањалучком насељу Лазарево, након што је Мандић на оближњој бензинској пумпи насуо плин, прије него што ће кренути на службени пут за Дервенту.

Ни слутио није да ће у једном моменту доћи до експлозије, након чега је возило почео да гута и пламен.

"Добро сам, мада под стресом", рекао је Мандић за "Независне новине", те потврдио да је, дословно, у задњи моменат успио да се спаси из возила.

Критичних момената се, присјећа се, на пут укључио брзином од свега пет до десет километара на сат, након чега је изненада дошло до јаке експлозије.

"Након баш јаке експлозије, услиједио је пламен. Угасио сам ауто, раскопчао појас, ухватио телефон и торбицу, те документе. То сам успио за пет-шест секунди, изашао и побјегао. Мало сам се уплашио, експлозија ме изненадила, па онда и пламен. Ја сам само очекивао кад ћемо буквално и ауто и ја отићи у ваздух. Плинска боца је била ту. Нисам се опекао, нисам повријеђен", наводи Мандић.

Примијетили су то младићи из оближње фирме, који су имали противпожарне апарате, те је један од њих почео да гаси ватру. У међувремену је наишао и камион, чији је возач такође прискочио у помоћ.

Стигли су ту, како сазнају "Независне новине", и младићи с бензинске пумпе. Неко је позвао и ватрогасце, који су такође дошли, с тим што је пожар, према Мандићевим ријечима, већ био угашен.

О свему је, како сазнајемо, обавијештена и полиција, а узрок самозапаљења биће утврђен накнадно. Возило је, како нам је потврђено, одвезено у ауто-механичарску радњу ради поправке.

Извор "Независних новина" истиче да је срећа у несрећи то што је брзина којом је критичних момената ишло возило била мала.

 "Аутомобил се практично није био ни угријао. Да се то десило, те да је брина била већа, ко зна шта би било", наводи наш саговорник.

(Независне Фото: Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Босњак

14.06.2022 13:04

Није Лазарево него Сехитлуци. И онда прицате о комсилуку и оном ко нас бре комсија завади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само питам

14.06.2022 17:12

Зар прије одводјења механицару, ауто није требао прво прегладти представник осигурања код кога је ауто осигурано да се утврди дали квар који је узроковао позар подлезе осигурању или не.

ОДГОВОРИТЕ