Крупа на Уни: Обилне падавине причиниле велику штету

Невријеме које је недавно захватило западни дио Републике Српске највише је штете причинило у сеоским срединама гдје је страдала путна комуникација. Обилна киша однијела је и сеоске путеве у Доњем Дубовику, административном сједишту општине Крупа на Уни. 

Република Српска 11.06.2022 | 16:50
Крупа на Уни: Обилне падавине причиниле велику штету

Због недавно обилних падавина у општини Крупа на Уни највише је страдала макадамска путна инфраструктура. Најкритичније је у насељима Војиновићи, Осредак , Врановина, Козин те у другим селима. У несељу Војиновићи  мјештани се боре са великим наносом пијеска.

„Боримо се са пијеском из године у годину. Нико жив неће да нам помогне. Дошло је да се иселимо или да извучемо аута горе и одемо пред Владу да штрајкујемо глађу јер се више не можемо борити са овим пијеском и невременом“, казао је Слободан Војиновић из села Доњи Дубовик.

Слична ситуација је и у другом дијелу Доњег Дубовика, административног центра Крупе на Уни. Бранко Котур годинама се бави производњом краставаца корнишона. Најгоре му је што због лошег пута не може робу транспортовати до откупне станице. Такав проблем мучи и мјештане Војиновића.

Из општинске управе Крупа на Уни кажу да је пристигло више захтјева са терена и да је у току санација локалних категорисаних путева за шта је буџетом ове локалне заједнице предвиђено око 15 хиљада марака.

Замјеник начелника ове изразито неразвијене општине у Републици Српској Душан Ћулибрк каже да општине нема обавезу да санира некатегорисане путне правце.

„Општина нема обевезе према таквим путевима. Већу пажњу посвећујемо тамо гдје се обраћа путнички саобраћај, аутобуси и гдје се врши превоз ученика. То одрађујемо у више наврата“, казао је Душан Ћулибрк замјеник начелника општине Крупа на Уни.

Буџет општине Крупа на Уни према Ћулибрковим ријечима износи око милион марака од чега се на плате радника и администрацију издаваја готово пола милиона.

(БН/М.Каран)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

трагац

11.06.2022 15:37

Гласај поново за Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

11.06.2022 15:45

Није било штете, Лукач обећао 500.000КМ, коме и зашто, поред оних 15милиона, Јавор пресретан, таквих гости је мало, да их је више, па таман и после поплава долазили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молим

11.06.2022 15:54

Извините, а гдје је ово?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма види

11.06.2022 17:48

Селендре боже драги. Важно је да је то општина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прогнаницо из Федерације

11.06.2022 20:50

Немају они Ријад, а ни Анкару иза леђа. Опет им је 8. офанзива. Срећа да имају тадне навике и вољу.

ОДГОВОРИТЕ