Krupa na Uni: Obilne padavine pričinile veliku štetu

Nevrijeme koje je nedavno zahvatilo zapadni dio Republike Srpske najviše je štete pričinilo u seoskim sredinama gdje je stradala putna komunikacija. Obilna kiša odnijela je i seoske puteve u Donjem Duboviku, administrativnom sjedištu opštine Krupa na Uni. 

Republika Srpska 11.06.2022 | 16:50
Krupa na Uni: Obilne padavine pričinile veliku štetu

Zbog nedavno obilnih padavina u opštini Krupa na Uni najviše je stradala makadamska putna infrastruktura. Najkritičnije je u naseljima Vojinovići, Osredak , Vranovina, Kozin te u drugim selima. U neselju Vojinovići  mještani se bore sa velikim nanosom pijeska.

„Borimo se sa pijeskom iz godine u godinu. Niko živ neće da nam pomogne. Došlo je da se iselimo ili da izvučemo auta gore i odemo pred Vladu da štrajkujemo glađu jer se više ne možemo boriti sa ovim pijeskom i nevremenom“, kazao je Slobodan Vojinović iz sela Donji Dubovik.

Slična situacija je i u drugom dijelu Donjeg Dubovika, administrativnog centra Krupe na Uni. Branko Kotur godinama se bavi proizvodnjom krastavaca kornišona. Najgore mu je što zbog lošeg puta ne može robu transportovati do otkupne stanice. Takav problem muči i mještane Vojinovića.

Iz opštinske uprave Krupa na Uni kažu da je pristiglo više zahtjeva sa terena i da je u toku sanacija lokalnih kategorisanih puteva za šta je budžetom ove lokalne zajednice predviđeno oko 15 hiljada maraka.

Zamjenik načelnika ove izrazito nerazvijene opštine u Republici Srpskoj Dušan Ćulibrk kaže da opštine nema obavezu da sanira nekategorisane putne pravce.

„Opština nema obeveze prema takvim putevima. Veću pažnju posvećujemo tamo gdje se obraća putnički saobraćaj, autobusi i gdje se vrši prevoz učenika. To odrađujemo u više navrata“, kazao je Dušan Ćulibrk zamjenik načelnika opštine Krupa na Uni.

Budžet opštine Krupa na Uni prema Ćulibrkovim riječima iznosi oko milion maraka od čega se na plate radnika i administraciju izdavaja gotovo pola miliona.

(BN/M.Karan)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

tragac

11.06.2022 15:37

Glasaj ponovo za Dodika.

ODGOVORITE
Name

Prijedor

11.06.2022 15:45

Nije bilo štete, Lukač obećao 500.000KM, kome i zašto, pored onih 15miliona, Javor presretan, takvih gosti je malo, da ih je više, pa taman i posle poplava dolazili.

ODGOVORITE
Name

Molim

11.06.2022 15:54

Izvinite, a gdje je ovo?

ODGOVORITE
Name

Ma vidi

11.06.2022 17:48

Selendre bože dragi. Važno je da je to opština

ODGOVORITE
Name

Prognanico iz Federacije

11.06.2022 20:50

Nemaju oni Rijad, a ni Ankaru iza leđa. Opet im je 8. ofanziva. Sreća da imaju tadne navike i volju.

ODGOVORITE