Проглашено стање природне несреће у Челићу

Због обилних поплава у општини Челић је проглашено стање природне несреће. Локалне власти су саопштиле да је поплављено минимално 200 стамбених и других објеката, те због неповољне временске прогнозе позивају мјештане на даљи опрез.

Босна и Херцеговина 11.06.2022 | 08:06
Проглашено стање природне несреће у Челићу

Општину Челић јуче су у послијеподневним сатима захватиле тешке поплаве усљед обилних кишних падавина које су довеле до изливања ријеке Шибошнице те свих локалних водотока.

Синоћ је, потом, на вандредној сједници Општинског штаба цивилне заштите Челић донесена Одлука о проглашењу природне несреће на подручју Општине Челић. Такође ОШЦЗ Челић издао је наредбе комуналној и грађевинској служби за провођење заштите и спашавања људи и материјалних добара.

“Према првим процјенама поплављено је минимално 200 стамбених и других објеката на подручју општине. Такође, оборено је и неколико пољопривредних објеката, а вода је носила и аутомобиле. Одмах смо ангажовали неколико фирми с механизацијом, уз комунално предузеће, како би се очистили прилази и мостови”, рекао је начелник општине Адмир Хрустановић.

Службеници цивилне заштите, комуналне службе и полиција су на терену, укључена је и механизација.

Захтјеве за интервенцију грађани могу пријавити на дежурни телефон 035/660-894.

Н1

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мехо

11.06.2022 07:10

Велика захвалност и начелнику Лопара, који је одмах ставио своје капацитете у помоћ Целицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕДИНИ САВИЋ

11.06.2022 18:01

Је за сваку похвалу.Човјек на првом мјесту,политичар кога политика није погодила,и због тога заслужује највећи положај у Републици српској. Свима поручујем да добро размисле до избора,хоће ли дати свој глас овим криминалцима на власти,или онима којима начелник Лопара може бити узор.Све је на народу.Бујрум.

Name

Паја

11.06.2022 08:30

Само гласајте за Снсд и да имају сто висе пилана и да суме буду у минусу и сасјецене па кад бујица додје онда кукњава а кад је ок кунете се у СНСД па нек вам миле врати суме па неце бити Бујица..... Жао ми сиротиње а будзе це добити одстету а сиротиња ку.....у

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ружа Томинца

11.06.2022 09:37

Надам се искрено да на овим изборима народ неће бити стадо оваца и да неће гласати за месара

ОДГОВОРИТЕ