Proglašeno stanje prirodne nesreće u Čeliću

Zbog obilnih poplava u opštini Čelić je proglašeno stanje prirodne nesreće. Lokalne vlasti su saopštile da je poplavljeno minimalno 200 stambenih i drugih objekata, te zbog nepovoljne vremenske prognoze pozivaju mještane na dalji oprez.

Bosna i Hercegovina 11.06.2022 | 08:06
Proglašeno stanje prirodne nesreće u Čeliću

Opštinu Čelić juče su u poslijepodnevnim satima zahvatile teške poplave usljed obilnih kišnih padavina koje su dovele do izlivanja rijeke Šibošnice te svih lokalnih vodotoka.

Sinoć je, potom, na vandrednoj sjednici Opštinskog štaba civilne zaštite Čelić donesena Odluka o proglašenju prirodne nesreće na području Opštine Čelić. Takođe OŠCZ Čelić izdao je naredbe komunalnoj i građevinskoj službi za provođenje zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

“Prema prvim procjenama poplavljeno je minimalno 200 stambenih i drugih objekata na području opštine. Takođe, oboreno je i nekoliko poljoprivrednih objekata, a voda je nosila i automobile. Odmah smo angažovali nekoliko firmi s mehanizacijom, uz komunalno preduzeće, kako bi se očistili prilazi i mostovi”, rekao je načelnik opštine Admir Hrustanović.

Službenici civilne zaštite, komunalne službe i policija su na terenu, uključena je i mehanizacija.

Zahtjeve za intervenciju građani mogu prijaviti na dežurni telefon 035/660-894.

N1

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Meho

11.06.2022 07:10

Velika zahvalnost i načelniku Lopara, koji je odmah stavio svoje kapacitete u pomoć Celicu.

ODGOVORITE
Name

JEDINI SAVIĆ

11.06.2022 18:01

Je za svaku pohvalu.Čovjek na prvom mjestu,političar koga politika nije pogodila,i zbog toga zaslužuje najveći položaj u Republici srpskoj. Svima poručujem da dobro razmisle do izbora,hoće li dati svoj glas ovim kriminalcima na vlasti,ili onima kojima načelnik Lopara može biti uzor.Sve je na narodu.Bujrum.

Name

Paja

11.06.2022 08:30

Samo glasajte za Snsd i da imaju sto vise pilana i da sume budu u minusu i sasjecene pa kad bujica dodje onda kuknjava a kad je ok kunete se u SNSD pa nek vam mile vrati sume pa nece biti Bujica..... Žao mi sirotinje a budze ce dobiti odstetu a sirotinja ku.....u

ODGOVORITE
Name

Ruža Tominca

11.06.2022 09:37

Nadam se iskreno da na ovim izborima narod neće biti stado ovaca i da neće glasati za mesara

ODGOVORITE