Администрација велико зло о коме се не говори

Успјех или неуспјех сваке гарнитуре власти се мјери по томе како функционише администрација од мјесне заједнице до врха државе. Да ли је организована у складу са потребама грађана и још важније, да ли запослени у администрацији посједују потрбно знање и свијест да су они ту због грађана који их плаћају, што би било нормално. Или је у служби властодржаца који преко ње држе грађане у покорности, као што је у овој несрећној земљи.

Република Српска 10.06.2022 | 13:48
Администрација велико зло о коме се не говори

Ово стоји у саопштењу Савеза пензионера и потомака.

Даље се наводи:

- У Савез свакодневно долазе грађани да се жале и траже помоћ у рјешавању својих свакодневних проблема, од увећаних рачуна за струју, воду, телефон, гријање и друге комуналне услуге, преко хрпе папира које морају прибавити да би могли остварити право на социјану помоћ, усјећи дрва у властитој шуми, добити разна увјерења и дозволе од градње до кредита, а тек регистровати ауто, то је права патња и малтретирање гдје се на шалтерима чека и по неколико сати. Посебна прича су муке са Републичком управом за геодске и имовинске послове, гдје су прескупе таксе на сваки папир и Пореском управом која има прескупо плаћене софтвере па грађанима стижу опомене и Рјешења о принудној наплати наводних дугова, иако су уредно плаћени.

Зато јавно упућујемо питање шта то раде народни представници у скупштинама општина, Народној скупштини, Парламентарној скупштини и другим законодавним органима, ако никада не постављају на дневни ред ове проблеме? Како то да они као народни заступници усвајају Законе и прописе који омогућавају све ово што је против грађана, па и њих самих кад не буду то што су сад и кад не буду могли користити позицију да телефонским позивом рјешавају неки од набројаних проблема?

Зашто никада нису поставили питање како то да у јавној администрацији Републике Српске од општинског до републичког нивоа има 56.000 запослених, које издржава једва 800.000 становника, а Словенија са два милиона становника има адмнистрацију од 32.000 укључујући и војску?

Одговор је прост. У нашој администрацији раде страначки ухљеби који су сигурно гласачко тијело.

На крају питање за све грађане. Докле ћете ово трпјети и понашати се као да се то вас не тиче? Хоћете ли поново дозволити да будете изманипулисани и да дате легитимитет онима који су вас безброј пута слагали и преварили? Или ћете бојкотовати изборе све док се не измијени Изборни систем и донесе Изборни закон који ће гарантовати да се поштује наша воља, каже се у саопштењу.

(БН)