СДА блокира истрагу против корупције и преферира подјеле!

Америчка амбасада данас је у саопштењу објављеном на Тwиттер налогу критиковала СДА, прије свега по питању борбе против корупције.

Босна и Херцеговина 09.06.2022 | 19:19
СДА блокира истрагу против корупције и преферира подјеле!

"Заинтересовано пратимо став СДА да по питањима изградње функционалне демократске државе и стабилних институција те обезбјеђивања владавине права имају исте циљеве као и Сједињене Америчке Државе, Европска унија и високи представник", казали су они.

"Да СДА има једнаке циљеве као и САД, ова странка и њени функционери не би покушавали блокирати или узурпирати истраге против корупције, не би доприносили дисфункционалности Федерације Босне и Херцеговине и не би преферирали реторику подјела насупрот настојањима ка помирењу", оцијенили су и ове амбасаде.

Како су навели, САД не фаворизирају било коју странку или етничку заједницу у Босни и Херцеговини.

Поручили су да подржавају грађане ове земље - Бошњаке, Србе, Хрвате и Остале.

"Подржавамо политике којима ће се осигурати боља будућност грађана Босне и Херцеговине", стоји у објави.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Татар

09.06.2022 18:10

Све три странке подједнако опструирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

09.06.2022 18:42

Покрали су овај и иначе због РАТА , осиромашени Народ. Сад хоће рећи, да се многи Страни фактори брину због тог. Па куруопцију и крађу, чине домаћи, са страним непријатељима. Сваки Сиромах, мора платити и ТВ таксу, па и круха , ако нема. У сваки ЧУМЕЗ, главом завире они, што раде. Само за Власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е Амери

09.06.2022 20:05

Немојте тако па СДА и Бакир су убиједјени да су у праву и да њихови могу красти без проблема. А и убиједјени да ће те ви њима обезбиједити надмоћ над друга два народа. Бакир са супругом је требао бити одавно у затвору колико су они покрали, слагали и ојадили и покварили Босњаке. 30 година лазу и муљају, штите криминал у својим редовима, хускају омладину против Срба и Хрвата а на нивоу БиХ заједно лијепо и другарски тј. лоповски владају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

10.06.2022 09:56

Све странке и лидери су носиоци корупције и ту се прича завршава све функције у земљи полицији и царину су узурпиране људи не смију да раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОY

10.06.2022 14:49

Све владајуће странке у БиХ сносе одговорност за стање у држави. Ако ЕУ жели да помогне овом напаћеном надоду треба да их уклони са власти они су нас посвађали и са истоком и са западом. Боље је бити и протекторат Е У.него са њима на власти.

ОДГОВОРИТЕ