SDA blokira istragu protiv korupcije i preferira podjele!

Američka ambasada danas je u saopštenju objavljenom na Twitter nalogu kritikovala SDA, prije svega po pitanju borbe protiv korupcije.

Bosna i Hercegovina 09.06.2022 | 19:19
SDA blokira istragu protiv korupcije i preferira podjele!

"Zainteresovano pratimo stav SDA da po pitanjima izgradnje funkcionalne demokratske države i stabilnih institucija te obezbjeđivanja vladavine prava imaju iste ciljeve kao i Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i visoki predstavnik", kazali su oni.

"Da SDA ima jednake ciljeve kao i SAD, ova stranka i njeni funkcioneri ne bi pokušavali blokirati ili uzurpirati istrage protiv korupcije, ne bi doprinosili disfunkcionalnosti Federacije Bosne i Hercegovine i ne bi preferirali retoriku podjela nasuprot nastojanjima ka pomirenju", ocijenili su i ove ambasade.

Kako su naveli, SAD ne favoriziraju bilo koju stranku ili etničku zajednicu u Bosni i Hercegovini.

Poručili su da podržavaju građane ove zemlje - Bošnjake, Srbe, Hrvate i Ostale.

"Podržavamo politike kojima će se osigurati bolja budućnost građana Bosne i Hercegovine", stoji u objavi.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Tatar

09.06.2022 18:10

Sve tri stranke podjednako opstruiraju.

ODGOVORITE
Name

+

09.06.2022 18:42

Pokrali su ovaj i inače zbog RATA , osiromašeni Narod. Sad hoće reći, da se mnogi Strani faktori brinu zbog tog. Pa kuruopciju i krađu, čine domaći, sa stranim neprijateljima. Svaki Siromah, mora platiti i TV taksu, pa i kruha , ako nema. U svaki ČUMEZ, glavom zavire oni, što rade. Samo za Vlast.

ODGOVORITE
Name

E Ameri

09.06.2022 20:05

Nemojte tako pa SDA i Bakir su ubijedjeni da su u pravu i da njihovi mogu krasti bez problema. A i ubijedjeni da će te vi njima obezbijediti nadmoć nad druga dva naroda. Bakir sa suprugom je trebao biti odavno u zatvoru koliko su oni pokrali, slagali i ojadili i pokvarili Bosnjake. 30 godina lazu i muljaju, štite kriminal u svojim redovima, huskaju omladinu protiv Srba i Hrvata a na nivou BiH zajedno lijepo i drugarski tj. lopovski vladaju.

ODGOVORITE
Name

Realnost

10.06.2022 09:56

Sve stranke i lideri su nosioci korupcije i tu se priča završava sve funkcije u zemlji policiji i carinu su uzurpirane ljudi ne smiju da rade.

ODGOVORITE
Name

BOY

10.06.2022 14:49

Sve vladajuće stranke u BiH snose odgovornost za stanje u državi. Ako EU želi da pomogne ovom napaćenom nadodu treba da ih ukloni sa vlasti oni su nas posvađali i sa istokom i sa zapadom. Bolje je biti i protektorat E U.nego sa njima na vlasti.

ODGOVORITE