Поштар под истрагом јер није уручио 20.000 писама!

Један поштар из шпанског града Аликантеа, је сада под истрагом након што није испоручио на адресе више од 20.000 писама из 2012. и 2013. Сва неиспоручена писма су пронађена нагурана у врец́е за отпатке у његовој куц́и.

Занимљивости 09.06.2022 | 16:27
Поштар под истрагом јер није уручио 20.000 писама!

До откриц́а је дошло након што је 62-годишњак, чије име полиција не именује, продао своју куц́у у Биару, граду од око 3.600 људи у подножју планина у близини Аликантеа. Када се грађевинска екипа појавила да реновира новокупљену куц́у, затекла је кесе за отпатке разбацане свуда.

Након што је мушкарац игнорисао поновљене молбе да се куц́а испразни, градитељи су почели да отварају кесе. Оно што су пронашли биле су хрпе запечац́ених писама, рачуна и похабане службене преписке старе деценије уназад, а сви су били намењени становницима једне области Аликантеа преноси гуардиан

“Није било ни једног пакета, јер подлежу регистрацији и детаљнијем прац́ењу поште“., рекли су полицијски извори за новине Ел Паис.

Полицијска сумња брзо је пала на бившег власника куц́е. Пошта је 2013. године одлучила да не обнови његов привремени уговор, наводец́и оно што је полиција описала као “неправилности“ које су мучиле његову руту испоруке током године када је био поштар.

Човека су прошле седмице накратко ухапсили и оптужили га за “неверство у чувању докумената”.

У међувремену је украдена преписка врац́ена шпанској пошти. Писма ц́е остати на располагању правосудним органима током истраге, све док судија не утврди да писма послата пре више од деценије коначно могу бити уручена на праву адресу

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар