Poštar pod istragom jer nije uručio 20.000 pisama!

Jedan poštar iz španskog grada Alikantea, je sada pod istragom nakon što nije isporučio na adrese više od 20.000 pisama iz 2012. i 2013. Sva neisporučena pisma su pronađena nagurana u vreće za otpatke u njegovoj kući.

Zanimljivosti 09.06.2022 | 16:27
Poštar pod istragom jer nije uručio 20.000 pisama!

Do otkrića je došlo nakon što je 62-godišnjak, čije ime policija ne imenuje, prodao svoju kuću u Biaru, gradu od oko 3.600 ljudi u podnožju planina u blizini Alikantea. Kada se građevinska ekipa pojavila da renovira novokupljenu kuću, zatekla je kese za otpatke razbacane svuda.

Nakon što je muškarac ignorisao ponovljene molbe da se kuća isprazni, graditelji su počeli da otvaraju kese. Ono što su pronašli bile su hrpe zapečaćenih pisama, računa i pohabane službene prepiske stare decenije unazad, a svi su bili namenjeni stanovnicima jedne oblasti Alikantea prenosi guardian

“Nije bilo ni jednog paketa, jer podležu registraciji i detaljnijem praćenju pošte“., rekli su policijski izvori za novine El Pais.

Policijska sumnja brzo je pala na bivšeg vlasnika kuće. Pošta je 2013. godine odlučila da ne obnovi njegov privremeni ugovor, navodeći ono što je policija opisala kao “nepravilnosti“ koje su mučile njegovu rutu isporuke tokom godine kada je bio poštar.

Čoveka su prošle sedmice nakratko uhapsili i optužili ga za “neverstvo u čuvanju dokumenata”.

U međuvremenu je ukradena prepiska vraćena španskoj pošti. Pisma će ostati na raspolaganju pravosudnim organima tokom istrage, sve dok sudija ne utvrdi da pisma poslata pre više od decenije konačno mogu biti uručena na pravu adresu

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar