Украјинско оружје ће се шверцовати и на Балкан

Западне државе игноришу чињеницу да ће пошиљке оружја намењене Украјини сигурно довести до ширења црног тржишта оружја у Западној Европи, а део оружја из Украјине већ је прошверцован у Босну и Херцеговину, Албанију и на тзв. Косово, упозорила је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

Свијет 09.06.2022 | 07:33
Украјинско оружје ће се шверцовати и на Балкан

"Они верују да је ово карта у једном правцу, верују да се сада ослобађају застарелог оружја које отпремају у Украјину или у треће земље. Међутим, заборављају да ће пошиљке оружја које се шаљу у Украјину довести до ширења црног тржишта оружја, посебно у западној Европи (и на Балкану)", рекла је Захарова, преноси ТАС С.

Према њеним речима, власти држава добављача за сада ћуте о овом питању, али независни стручњаци и релевантне структуре, попут Интерпола, већ "звоне на узбуну".

(Тањуг Фото: Профимедиа) 

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Маxо

09.06.2022 05:49

Госпо-дична. У нашем народу постоји изрека: "Зашто Ти плачеш на туђем гробу". Можда је боље да водите више рачуна о Вама него ли о другима, Босну оставите њеним народима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еее Маxо

09.06.2022 07:37

Да нас богдом хоће оставити на миру сви од САД преко ЕУ па до Русије... ал јбг, ми им служимо као покусни кунићи. Кад смо овце тако нам и треба, слађа су нам њихова говна од нашег меда.

Name

Ре

09.06.2022 07:38

Земљаче, ови други још горе плачу над нама, чак шаљу своју Војску да нас заштите, од нас самих, до душе има логике, увијек смо нај жешће ратовали између себе, а према окупаторима смо били благи, неки су се чак и нагузивали окупаторима, то им је било узбудљиво. Макар си ствари назвао правим именом, Народи, а не Грађани !

Name

Ре

09.06.2022 07:43

Зато сто је Русима потребна дестабилизацији било гдје у Еуропи а овдје им нај повољније. Уједно имају и своје сателите којима управљају 16

Name

Ре

09.06.2022 07:49

Оружје за БиХ каже Захарова.Ја колико знам БиХ има оружја ,много вишкова.Намјенска индустрија БИХ ,приходовала је само од продаје оружја у прошлој години више од милијарду УС долара.Оружја има и виска.Сада ћу да вас спинујем као Захарова.Мозда су Енглези послали неком који НЛАW или Јевелин, можда и који Стингер.Можда је Ердоган куму пребацио који Барјактар ТБ 2,можда је у Бакинце несто стигло, ако ниста барем авион за бијег .За ову причу око оружја само да кажем" Рефко и Чомбе ваљају бомбе"

Name

Вук УСА

09.06.2022 07:58

Нема више плодног подручја за рат, испарило отишло за бољим животом у Европу.Зар људи не контају да нико неће ићи у рат,бранећи богатство " легитимних" ,њихових породица,кумова ,пријатеља и криминалних кланова.То је људи умрло.90- их си имао другу ситуацију, државну имовину коју је требало опљачкати и подјелити.Сада држава,- ентитети немају имовину, имају лопови који су упљахали.Нема ни будала да трчу за пушком, та категорија је на Респираторима.

Name

Ноле

09.06.2022 08:47

Маxо,је ли то вриједи и за Смита,Солца,Бајдена...Клинтона,Олбрајтову,Меркелову...или само за русе.Ајмо црно на бијело,погледати истини у оци,или ви то не знате.Зато се и разликујемо,зато вас и не волимо...

Name

Јој

09.06.2022 08:49

А где је украдено жито,гвождје ?

Name

дзоо

09.06.2022 12:26

Сама прица око тог орузија бар сто се тице Албаније супља као и све сто вам је супљо.Њима нетреба орузије Амери раде највецу базу орузје Албанија ако зели добице га легално од Амера такодје и све друге дрзаве које си навела.Љепото за тебе су бордели ниста друго бас како си и досла ту где си сад.

Name

025

09.06.2022 06:06

неканамје бог у помоци стасе сада спрема и гдеце запалит ватру дасе баве сем украјине сенилни старац и луде у европској унији и натоу морају негде амери продат орузје магарце цес познат по усима а луде будале по лупетању и њиховом послу да праве сукобе медју народима

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

09.06.2022 06:14

Сто би се сверцовало кад мозе доци легалним путем А колико год И да додје орузја једино насе поглавице треба да се обуце како да га користе Обицан свијет неце висе насјести на лази и лоповлуке А ова зута сто сједи у москви па од досаде незна Ста висе да измисла нека само настави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Долаз као и дебедесетих

09.06.2022 08:27

Али се не говори на глас да долази.

Name

незнам

09.06.2022 06:18

Требало би све разорузати само ви руси да имате орузје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

09.06.2022 06:26

Код нас могу увозит ста хоце њих се пита

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сверцовање

09.06.2022 06:35

Орузија, дроге, магле, да усијаних мозгова постоји и будала и ратова је било, цовек стити себе, нема у име народа, а заправо народ је и цијели свијет и сама потреба за постојањем је народ који је вијеран себи и сваком ... Цињеница ... Нису сви сверцери пусака, опаснонст је када су сверцери у име народа, при том се не односи на Русију, Југославију него на западни систем који је као малигно ткиво, ако не метастазира распада се ... Инаце појава је слицна и вирусима и бактеријама, односно имунитету и кристализацији ... Те усијане појаве су пролазно, иако остављају пустос, Америка и сверцери, није само Америка, има их, не врсе бас самоубиства ... У разна времена су им измисљене полиције, обрамбене војске, правила, пролазе ... Све висе користе медије ... У стара времена је било довољно да се скупи село и утока олоса ... Олос је постао непредвидивиј, али закон је да не смију се угрозавати слободе цовијка, на том нивоу ... Тако је то, олос је систем распада и себе, а постојање је систем опстанка и постојања ... Засто се радјају дјеца инвалиди уопсте ? И засто дјеца не постављају бас оволика "епска" питања, и не могу, али су зивот ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велика Кладуса

09.06.2022 07:06

Мозе ли и нас запасти какав, мало бољи, њемацки тенк за извоз?

ОДГОВОРИТЕ
Name

У праву је потпуно.

09.06.2022 07:38

Наравно да је тако. Па то западу и пдговара да нам буде недтабилно и ризицно стање. Сверц комерц ионако нам овде гофинама цвјета

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.06.2022 07:54

Нема Рус шта да тражи у БиХ осим њени криминалаца који су за затворе БиХ, да роваре и стварају тензије за своје и Руске интересе у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

09.06.2022 08:06

И тако све иде додјавола. Вагон пуски, или неке друге војне скаламерије, нање висе.Неки млате лову на пускама, неки пуцају, лудило води овај свет у пропаст. Остају само лепа сецања, било нам је лепо. Досао вирус, па смо страховали, сад нам досао рат у двористе, па опет страхујемо, а онда це нас погодити велика бомба, па це нам и лепа сецања избити из главе. Балкан је увек био ризицан, сви су нам се ругали, али сад су они са запада гори од нас. Уби, разби, бомбардуј, зпали, то је време у којем пробавамо презивети. Има ли наде за нормалне, или це лудјаци унистити све?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крушик

09.06.2022 09:24

Ко продаје муницију Украјини то нико не пише.То се не изјављује у медијима.Кад зарадити ако не сад док још нису прешли на Нато наоружање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

09.06.2022 13:04

Цак не спомињу колико тог орузја Руси унисте, кад предје границу Украјине. Бас је прилика за крадју, украдес па казес унистили Руси. Банда лоповска.

Name

Бин Ладен

09.06.2022 10:25

Тачно Украјина је нови полигон за тероризам,оружје некомтролисано.излази и иде ка земљама.ЕУ...срећно

ОДГОВОРИТЕ