Тужилаштво: Притвор за полицајца због наркотика

- Тужилаштво Босне и Херцеговине затражило је притвор за полицајца, припадника Дирекције за координацију полицијских тела који је радио на обезбеђењу зграде Председништва БиХ, ухапшеног због кријумчарења наркотика.

Босна и Херцеговина 08.06.2022 | 14:04
Тужилаштво: Притвор за полицајца због наркотика

Према писању сарајевског портала Клиx, реч је о Милошу Поповцу рођеном 1996. године на Илиџи.

Тужилаштво БиХ, заједно са полицијом МУП-а Кантона Сарајево и другим партнерским агенцијама и институцијама у земљи и иностранству, проводи опсежну истрагу у односу на овог осумњиченог, који се терети да је деловао као део организиране мреже за кријумчарење и илегалну дистрибуцију наркотика.

Притом је, наводи се, између осталог злоупотребио овлаштења која су му дата, уступајући полицијску униформу и опрему, за потребе извршења казнених дела.

Он је осумњичен да је деловао као члан организиране криминалне групе, која је вршила кријумчарење, скривање, транспорт и дистрибуцију опојних дрога "спеед", "марихуана" и "кокаин", на подучју Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске и земљама ЕУ.

Мера притвора предложена је јер је опсежна истрага у току, у односу на већи број осумњичених у овом предмету, како би се могло осигурати неометано окончање истраге у овом предмету.

(Тањуг Фото: Илустрација) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Није

08.06.2022 12:23

Бијељина ко Сарајево, а ни Бања Лука ... Назалост дрога је досла из Загреба и запада 1980-их ... Али нарко стилови нису наса традиција ... Ни Хрватска ни Српска ... Босњацима цесто све сведно у неком стереотипу ... Мексико је најпознатији по наркокартелима, сад поцињем и у то да сумљам, Америцка прица ... Срби лијени, не знам Руска бабуска пуси трацу и остале мусаведе ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

08.06.2022 12:40

Од куд Милос полицајац у Техерану? Миле објасни ово, дрога није битна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аналитичар

08.06.2022 13:20

Ово су му балије потурица да би изгубио посао. Опште познато.

Name

мислим

08.06.2022 14:43

Пуститие то цовјек снабдијева своје послодавце.Све су то наркомани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

09.06.2022 06:39

Покусао је да намири оних 20 хиљада сто је дао послодавцу у дктп да га прими у радни однос. Али не иде. Много је јака та криминална конструкција коју нико нити зели нити мозе да разбије.

ОДГОВОРИТЕ