Tužilaštvo: Pritvor za policajca zbog narkotika

- Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je pritvor za policajca, pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tela koji je radio na obezbeđenju zgrade Predsedništva BiH, uhapšenog zbog krijumčarenja narkotika.

Bosna i Hercegovina 08.06.2022 | 14:04
Tužilaštvo: Pritvor za policajca zbog narkotika

Prema pisanju sarajevskog portala Klix, reč je o Milošu Popovcu rođenom 1996. godine na Ilidži.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijom MUP-a Kantona Sarajevo i drugim partnerskim agencijama i institucijama u zemlji i inostranstvu, provodi opsežnu istragu u odnosu na ovog osumnjičenog, koji se tereti da je delovao kao deo organizirane mreže za krijumčarenje i ilegalnu distribuciju narkotika.

Pritom je, navodi se, između ostalog zloupotrebio ovlaštenja koja su mu data, ustupajući policijsku uniformu i opremu, za potrebe izvršenja kaznenih dela.

On je osumnjičen da je delovao kao član organizirane kriminalne grupe, koja je vršila krijumčarenje, skrivanje, transport i distribuciju opojnih droga "speed", "marihuana" i "kokain", na podučju Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske i zemljama EU.

Mera pritvora predložena je jer je opsežna istraga u toku, u odnosu na veći broj osumnjičenih u ovom predmetu, kako bi se moglo osigurati neometano okončanje istrage u ovom predmetu.

(Tanjug Foto: Ilustracija) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nije

08.06.2022 12:23

Bijeljina ko Sarajevo, a ni Banja Luka ... Nazalost droga je dosla iz Zagreba i zapada 1980-ih ... Ali narko stilovi nisu nasa tradicija ... Ni Hrvatska ni Srpska ... Bosnjacima cesto sve svedno u nekom stereotipu ... Meksiko je najpoznatiji po narkokartelima, sad pocinjem i u to da sumljam, Americka prica ... Srbi lijeni, ne znam Ruska babuska pusi tracu i ostale musavede ...

ODGOVORITE
Name

Edo

08.06.2022 12:40

Od kud Milos policajac u Teheranu? Mile objasni ovo, droga nije bitna.

ODGOVORITE
Name

Analitičar

08.06.2022 13:20

Ovo su mu balije poturica da bi izgubio posao. Opšte poznato.

Name

mislim

08.06.2022 14:43

Pustitie to covjek snabdijeva svoje poslodavce.Sve su to narkomani.

ODGOVORITE
Name

Lija

09.06.2022 06:39

Pokusao je da namiri onih 20 hiljada sto je dao poslodavcu u dktp da ga primi u radni odnos. Ali ne ide. Mnogo je jaka ta kriminalna konstrukcija koju niko niti zeli niti moze da razbije.

ODGOVORITE