Рама: Абазовић званично уводи ЦГ у Отворени Балкан

- У Охриду данас почиње Самит иницијативе Отворени Балкан, а премијер Албаније Еди Рама је тим поводом на Фејсбуку написао да црногорски премијер Дритан Абазовић "данас званично уводи Црну Гору у Отворени Балкан".

Регион 08.06.2022 | 09:24
Рама: Абазовић званично уводи ЦГ у Отворени Балкан

"Уживајући у кафи по доласку у Охрид, са премијером Дританом Абазовићем, који данас званично уводи Црну Гору у Отворени Балкан, као и са амбасадором САД-а у Србији Крисом Хилом, који је дугогодишњи пријатељ Албаније и Албанаца, али такође непоколебљиви заговорник Отвореног Балкана", написао је Рама.

Уз ову поруку Рама је објавио фотографију са Абазовићем и америчким амбасадором у Србији Кристофером Хилом.

Абазовић први пут присуствује Самиту ове регионалне иницијативе, а раније је изјавио да нема ништа против прикључења Црне Горе ако је то добро за земљу.

У Црној Гори су, иначе, подељена мишљења о приступању Отвореном Балкану, јер део црногорских политичара и стручне јавности тврди да је ова регионална иницијатива замена за прикључење земаља Западног Балкана Европској унији.

Данашњем самиту на Охриду присуствује и председавајући Савета министара БиХ Зоран Тегелтија.

(Тањуг Фото: Фејсбук) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бљесак.инфо

08.06.2022 07:31

Космет Сандзак и Црна Гора ... Далмација Славонија и Херцег Босна ... Македонија Грцка Република Српска ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братство и јединство

08.06.2022 07:36

Заврсити с овим Отвореним Балканом, нецес имати критике, ако не наставис с тим. И преусмјерити се на Нововизантију када је Албански проблем у питању ... Када је БХ проблем у питању вријеме је да ОХР који заправо сад то и није добије нове представнике из Азијских земаља или да нестане не само у РС, него и у цијелој БХ ... Првенствено Кина је за представнике из Азије, Русија вец јесте гарант Дејтона ... Али и НАТО је војска која угрозава разне земље ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братство и јединство

08.06.2022 07:37

Само овдје умјесто Албиније би требала бити Грцка ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

08.06.2022 08:40

Грцка је у ЕУ.

Name

Зар овај

08.06.2022 08:43

Рама није висе председник тамо ... Да није хуманитаран као и Месиц ...

ОДГОВОРИТЕ