Бореновић: Ћуте о изборним крађама и заташкавају случај

Предсједник ПДП-а и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Бранислав Бореновић, на данашњој сједници је коментарисао одговор на посланичко питање које је поставио, а тиче се статуса кривичне пријаве везано за изборну крађу на Локалним изборима у Добоју. 

Република Српска 07.06.2022 | 18:28
Бореновић: Ћуте о изборним крађама и заташкавају случај

- Појединци из СНСД, од којих неки сједе и у овој скупштини, добили су од 15 до 17 хиљада гласова мање  на поновљеним изборима који су били под пуном контролом, у односу на претходне, обављене под велом тајне. Прошло је годину и по и имам осјећај да се креира неки завјет ћутања да би се то све заташкало и заборавило.

Затражио сам одговоре и од Окружног јавног тужилаштва Добој и од Високог судског и тужилачког савјета шта се дешава по питање те истраге – навео је Бореновић и истакао да је добио одговор да су наводно покренуте истражне радње на 89 појединачних предмета који су формирани, а да су донијели 21 коначну одлуку. 

- Међутим, не знамо какве су те одлуке: да ли се дижу оптужнице или се истрага обуставља. Наша обавеза, као посланика, је и да указујемо и да пратимо има ли помака у сузбијању аномалија у друштву, посебно када се ради о изборној корупцији, која је извор сваке друге корупције. Пратимо да ли ће бити санкционисани не само они који су учествовали у тој бруталној пљачки, него и њихови налогодавци – рекао је Бореновић. 

Он истиче да правосуђе мора да ради свој посао и онај ко је крив да треба да одговара. 

- Нећу дозволити да се ово заташка и заборави. Имамо случајеве да људи који су под истрагом протестују против тужилаштва које истражује изборну крађу, што се десило у Добоју. Замислите да пред тужилаштвом у Риму протестује Коза Ностра. Ето каква смо земља апсурда над апсурдима и докле ти појединци могу да иду – поручио је Бореновић. 

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Проприцавају полако

07.06.2022 16:44

Ено Дјајиц не престаје смркати откако су поцели тузиоци радити на злоцинима са индустријским кисиком. Сви се крсте по УКЦ наста лици задњих дана хехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

07.06.2022 21:12

После избора који су опструисали у судству и тузиластву све истјерати и забранити да могу радити у тим институцијама (све озаконити).

Name

Борац

08.06.2022 07:24

Питај лујку из Дообоја,како је крала изборе.