Borenović: Ćute o izbornim krađama i zataškavaju slučaj

Predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Branislav Borenović, na današnjoj sjednici je komentarisao odgovor na poslaničko pitanje koje je postavio, a tiče se statusa krivične prijave vezano za izbornu krađu na Lokalnim izborima u Doboju. 

Republika Srpska 07.06.2022 | 18:28
Borenović: Ćute o izbornim krađama i zataškavaju slučaj

- Pojedinci iz SNSD, od kojih neki sjede i u ovoj skupštini, dobili su od 15 do 17 hiljada glasova manje  na ponovljenim izborima koji su bili pod punom kontrolom, u odnosu na prethodne, obavljene pod velom tajne. Prošlo je godinu i po i imam osjećaj da se kreira neki zavjet ćutanja da bi se to sve zataškalo i zaboravilo.

Zatražio sam odgovore i od Okružnog javnog tužilaštva Doboj i od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta šta se dešava po pitanje te istrage – naveo je Borenović i istakao da je dobio odgovor da su navodno pokrenute istražne radnje na 89 pojedinačnih predmeta koji su formirani, a da su donijeli 21 konačnu odluku. 

- Međutim, ne znamo kakve su te odluke: da li se dižu optužnice ili se istraga obustavlja. Naša obaveza, kao poslanika, je i da ukazujemo i da pratimo ima li pomaka u suzbijanju anomalija u društvu, posebno kada se radi o izbornoj korupciji, koja je izvor svake druge korupcije. Pratimo da li će biti sankcionisani ne samo oni koji su učestvovali u toj brutalnoj pljački, nego i njihovi nalogodavci – rekao je Borenović. 

On ističe da pravosuđe mora da radi svoj posao i onaj ko je kriv da treba da odgovara. 

- Neću dozvoliti da se ovo zataška i zaboravi. Imamo slučajeve da ljudi koji su pod istragom protestuju protiv tužilaštva koje istražuje izbornu krađu, što se desilo u Doboju. Zamislite da pred tužilaštvom u Rimu protestuje Koza Nostra. Eto kakva smo zemlja apsurda nad apsurdima i dokle ti pojedinci mogu da idu – poručio je Borenović. 

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Propricavaju polako

07.06.2022 16:44

Eno Djajic ne prestaje smrkati otkako su poceli tuzioci raditi na zlocinima sa industrijskim kisikom. Svi se krste po UKC nasta lici zadnjih dana hehe

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

07.06.2022 21:12

Posle izbora koji su opstruisali u sudstvu i tuzilastvu sve istjerati i zabraniti da mogu raditi u tim institucijama (sve ozakoniti).

Name

Borac

08.06.2022 07:24

Pitaj lujku iz Dooboja,kako je krala izbore.