За викенд у Српској врућине, понегдје пријети град

За викенд ће бити веома топло вријеме уз максималну температуру од 30 до 36 степени Целзијусових, објавио је Републички хидрометеоролошки завод Српске.

Република Српска 04.06.2022 | 14:21
За викенд у Српској врућине, понегдје пријети град

Метеоролози најављују да ће у вишим предјелима температура ићи и до 26 степени Целзијусових.

На сјеверу ће јутро бити умјерено облачно, а на истоку и у централном појасу послије подне може бити појаве краткотрајних пљускова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у већини крајева било сунчано уз малу до умјерену облачност.

Сутра се очекује сунчано вријеме, а послије подне умјерен пораст наоблаке који може условити пљускове и грмљавину. 

У централним и источним подручјима локално интензивније падавине праћене јаким ударима вјетра, понегдје је могућа и појава града. Вјетар слаб до умјерен, углавном, сјеверни и сјеверозападни, наводи се на сајту Федералног хидрометеоролошког завода.

Како се додаје јутарња температура ће ићи од 17 до 23, на југу до 26, а дневна од 28 до 34, на југу до 36  степени Целзијусових.

"У понедјељак прије подне биће умјерено до претежно облачно вријеме, а послије подне облачно. У Херцеговини прије подне сунчано, а послије подне наоблачење. Послије подне пљускови и грмљавина у већем дијелу  земље. Јутарња температура од 15 до 21, на југу до 23, а дневна од 22 до 28, на југу до 32 °Ц", наводи се на сајту.

Метеоролози у уторак најављују умјерено до претежно облачно вријеме, али температуре ће ићи и до 34 степена Целзијуса.

"Послије подне се очекују пљускови и грмљавина. У вечерњим сатима интензивнији пљускови са грмљавином на сјеверу и сјевероистоку. Јутарња температура од 16 до 22, на југу до 24, а дневна од 24 до 30, на југу до 34 °Ц", додају у прогнози.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар