СПС: Док Влада крије одговорне, на наплату стижу пенали

Влада Републике Српске већ мјесец и по дана нема одговор на питање ко је одговоран што грађани Републике Српске морају да плате више од 100 милиона КМ изгубљеног спора против "Виадукта", а са ћутањем настављају и даље, иако је Српска дужна да плати пенале од 200.000 евра за сваки мјесец кашњења, саопштено је из Социјалистичке партије Српске. 

Република Српска 04.06.2022 | 11:52
СПС: Док Влада крије одговорне, на наплату стижу пенали

Влада и премијер немају одговор на питање због чега је Српска изгубила преко 100 милиона КМ у спору против фирме која нема ни просторије ни запослене. Још увијек одбијају да објеве стенограме са сједница Владе на којима се одлучивало о овом предмету и још увијек покушавају да заташкају одговорност оних који су омогућили отимање новца од грађана Српске – наводе у СПС.

У саопштењу се додаје да Влада РС наставља да ћути и док на пресуђени износ стижу мјесечни пенали и на тај начин бацају новац народа Републике Српске.

– Било да се ради о бахатости, потпуној неспособности или криминалу у који су укључени људи на одговорним функцијама у Влади или ресорном министарству, очекујемо да надлежне институције раде свој посао и да у што скоријем року спријече даље отимање народног новца – саопштено је из СПС.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мисо

04.06.2022 10:49

Шта рећи за те битанге из СНСДе они још нису рекли да је затворена Фабрика Дувана прије три године ,од које су имали милионску корист од акцизних маркица.Видјели су кад су крупне ствари у питање да је најбоље ћутати то је њихов испробани рецепт који пролази код овог блесавог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

04.06.2022 11:40

,,,ПАТРИОТИЗАМ,,, ЈЕ У ПИТАЊУ .ТО СУ ТЕ ПАТРИОТЕ СТО СТИТЕ ИНТЕРЕСЕ РС ДА ЊИХ НИЈЕ МИ БИ БИЛИ МЕДУ БОЉИМ ЗЕМЉАМА ЗА ЗИВОТ ОБЗИРОМ НА РЕСУРСЕ КОЈИМ СМО НЕКАД РАСПОЛАГАЛИ А СТО ЈЕ ОВА ЛОПОВСКА ВЛАСТ СВЕ ОЈАДИЛА И ОПЉАЦКАЛА

Name

Татар

04.06.2022 11:18

Знате ви сигурно зашто је то тако Само скупо испаде брате још ови пенали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

04.06.2022 12:34

А можда некоме одговара да се плаћају пенали?! Можда истим онима који су и прижељкивали овакву пресуду?! Ташна-машна фирма са двоје запослених нам је из буџета или ЕП РС,свеједно,узела 100 милиона КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису чиста посла

04.06.2022 12:57

А куда се срља..??!! Стрпите се мало до иза избора. Тада ће да се нешто више рекне об отому. Има цајта јоште. Није то ни нека пара. Сићова. Тањеж у односу на тужбу Словенаца апропо предратних уговора у свези са РИТЕ Угљевик. Траже своје, што су уложили плус законске камате. Испод 1,5 милијареди (евра или КМ не зна се још) тужба гарант није, упућени веле. И Тузла је имала идентичан посао са Совенцима, али је вратила дуговања испорукама струје. Послије рата наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

имам питање

04.06.2022 13:15

Питање за Селака:Да ли је потписао ону петицију о забрани градње електрана на Врбасу.Ако је потписао,онда нека зацепи.Некако сам увјерен да је потписао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контрапитање

05.06.2022 06:38

За Малог Ђокицу: Засто Мали Ђокица није прихватио понуду за поравнање на 3 милиона, вец је допустио да РС плати преко 100 милиона. Да буде јасније: није стетна петиција, него Ђокицин дил.

Name

Сагитариус

04.06.2022 18:07

Да у РС функционише правна држава, и да је закон исти за све, било би сасвим логићно да одговорност за ову аферу, и огромне трошкове које има буђет РС,( а то је народни новац), сноси онај ко је потписао овакав штетни уговор по РС!!

ОДГОВОРИТЕ