SPS: Dok Vlada krije odgovorne, na naplatu stižu penali

Vlada Republike Srpske već mjesec i po dana nema odgovor na pitanje ko je odgovoran što građani Republike Srpske moraju da plate više od 100 miliona KM izgubljenog spora protiv "Viadukta", a sa ćutanjem nastavljaju i dalje, iako je Srpska dužna da plati penale od 200.000 evra za svaki mjesec kašnjenja, saopšteno je iz Socijalističke partije Srpske. 

Republika Srpska 04.06.2022 | 11:52
SPS: Dok Vlada krije odgovorne, na naplatu stižu penali

Vlada i premijer nemaju odgovor na pitanje zbog čega je Srpska izgubila preko 100 miliona KM u sporu protiv firme koja nema ni prostorije ni zaposlene. Još uvijek odbijaju da objeve stenograme sa sjednica Vlade na kojima se odlučivalo o ovom predmetu i još uvijek pokušavaju da zataškaju odgovornost onih koji su omogućili otimanje novca od građana Srpske – navode u SPS.

U saopštenju se dodaje da Vlada RS nastavlja da ćuti i dok na presuđeni iznos stižu mjesečni penali i na taj način bacaju novac naroda Republike Srpske.

– Bilo da se radi o bahatosti, potpunoj nesposobnosti ili kriminalu u koji su uključeni ljudi na odgovornim funkcijama u Vladi ili resornom ministarstvu, očekujemo da nadležne institucije rade svoj posao i da u što skorijem roku spriječe dalje otimanje narodnog novca – saopšteno je iz SPS.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Miso

04.06.2022 10:49

Šta reći za te bitange iz SNSDe oni još nisu rekli da je zatvorena Fabrika Duvana prije tri godine ,od koje su imali milionsku korist od akciznih markica.Vidjeli su kad su krupne stvari u pitanje da je najbolje ćutati to je njihov isprobani recept koji prolazi kod ovog blesavog naroda.

ODGOVORITE
Name

I

04.06.2022 11:40

,,,PATRIOTIZAM,,, JE U PITANJU .TO SU TE PATRIOTE STO STITE INTERESE RS DA NJIH NIJE MI BI BILI MEDU BOLJIM ZEMLJAMA ZA ZIVOT OBZIROM NA RESURSE KOJIM SMO NEKAD RASPOLAGALI A STO JE OVA LOPOVSKA VLAST SVE OJADILA I OPLJACKALA

Name

Tatar

04.06.2022 11:18

Znate vi sigurno zašto je to tako Samo skupo ispade brate još ovi penali

ODGOVORITE
Name

Ja

04.06.2022 12:34

A možda nekome odgovara da se plaćaju penali?! Možda istim onima koji su i priželjkivali ovakvu presudu?! Tašna-mašna firma sa dvoje zaposlenih nam je iz budžeta ili EP RS,svejedno,uzela 100 miliona KM.

ODGOVORITE
Name

Nisu čista posla

04.06.2022 12:57

A kuda se srlja..??!! Strpite se malo do iza izbora. Tada će da se nešto više rekne ob otomu. Ima cajta jošte. Nije to ni neka para. Sićova. Tanjež u odnosu na tužbu Slovenaca apropo predratnih ugovora u svezi sa RITE Ugljevik. Traže svoje, što su uložili plus zakonske kamate. Ispod 1,5 milijaredi (evra ili KM ne zna se još) tužba garant nije, upućeni vele. I Tuzla je imala identičan posao sa Sovencima, ali je vratila dugovanja isporukama struje. Poslije rata naravno.

ODGOVORITE
Name

imam pitanje

04.06.2022 13:15

Pitanje za Selaka:Da li je potpisao onu peticiju o zabrani gradnje elektrana na Vrbasu.Ako je potpisao,onda neka zacepi.Nekako sam uvjeren da je potpisao.

ODGOVORITE
Name

Kontrapitanje

05.06.2022 06:38

Za Malog Đokicu: Zasto Mali Đokica nije prihvatio ponudu za poravnanje na 3 miliona, vec je dopustio da RS plati preko 100 miliona. Da bude jasnije: nije stetna peticija, nego Đokicin dil.

Name

Sagitarius

04.06.2022 18:07

Da u RS funkcioniše pravna država, i da je zakon isti za sve, bilo bi sasvim logićno da odgovornost za ovu aferu, i ogromne troškove koje ima buđet RS,( a to je narodni novac), snosi onaj ko je potpisao ovakav štetni ugovor po RS!!

ODGOVORITE